Date movie

Precis som Scary movie hånar och häcklar, vänder och vrider på skräckfilmsgenren gör Date movie detsamma fast med romantiska komedier.

Om man är över 15 år gammal och gör ett aktivt val att se denna typ av film måste man antingen:
1. vara på ett bubbelgumsfnissigt humör
2. vara salongsberusad och/eller övertrött
3. ha ett glatt kompisgäng hemma där alla känner för att se något pubertalt hjärndött
4. aldrig lyckas komma över kiss-och-bajs-humor-stadiet

När jag såg Date movie lyckades jag pricka in både punkt 1 och punkt 4 och det räckte mer än väl för att få en ganska trevlig stund framför TV:n.

Det är ju dumt så det förslår, det är ytligt, enahanda, larvigt, blåst och bitvis så lågt och under bältet att jag blir lite rädd för mig själv när jag faktiskt skrattar åt eländet men vissa bitar, vissa scener är så roliga att jag inte ens skäms. Jag tänker på scenerna med den något annorlunda katten och speciellt den när nämnde katt sitter på muggen.

Alyson Hannigan (som jag mest känner igen från American Pie-filmerna) som Julia, Adam Campbell som Grant Funkyerdoder och Tony Cox som relationsrådgivaren Hitch gör det absolut bästa dom kan av sina manuskript.

Jag kan inte för mitt liv tycka att detta är en BRA film, men precis som McDonalds ibland duger för att mätta en kurrande mage så har denna typ av film ett absolut existensberättigande.

10 svar på ”Date movie”

 1. Min son har plöjt igenom det mesta i denna fruktansvärda genre, Epic movie, Scary movie you name it. Jag har lyckats undvika skiten däremot har jag hört (!) en del av filmerna och det räcker mer än nog.

 2. Den första Scary Movie är rolig på riktigt, sen går det utför. Dock tycker jag hatet mot dessa oförargliga småfilmer är rätt överdrivet. Man får ju ta det för vad det är. Själv såg jag Vampyrer suger nyligen och även om det var längesen en timme kändes så lång, så har jag sett tråkigare filmer. Utan tvekan.

 3. Jag syftade självklart inte på dig, FIlmitch. Menade mer allmänt. Men du missar absolut ingenting, så fortsätt för all del ignorera. 🙂

 4. filmitch:
  Jag tycker det finns en stor variation i sevärdhet om man ser till denna typ av film. En del, som denna, Scary movie , Hot shots mfl är absolut tittbara om än inga mästerverk. Vissa andra (Vampyrer suger tex) är så dåliga att samtliga inblandade borde SKÄMMAS.

 5. addepladde:
  Denna typ av film är ju rätt harmlösa även om dom är gjorda AV folk i total avsaknad av egna idéer, FÖR folk med alltför mycket fritid 😉

 6. Men menar du verkligen att dessa senare spoof-filmer (typ Scary Movie) verkligen håller Abrahams & Zucker kvalitet?! Eftersom du nämner Hot Shots menar jag. Det är inte mitt intryck, men å andra sidan har jag inte sett någon av dem.

 7. Sofia:
  Det är klart att det är kvalitetsskillnad mellan filmerna, jag menar bara att flera av dom nyare filmerna faktiskt är helt okej rent underhållningsmässigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.