Fiffis filmtajm summerar: Lovefilmstestet

Nu är det två månader sedan jag började leka en kombo av Sverker Olofsson, Råd och rön och Sherlock Holmes i min iver att testa potentialen hos hyrfilmssajten LOVEFILM.
Två månader! Tänk vad tiden går fort när man har roligt.

För det här testet har verkligen varit varit en fröjd. Sällan har jag så lite negativa åsikter att vräka ur mig om ett företag som jag har om LOVEFILM.

Hela 21 filmer har jag fått hemskickade under denna tid och av dessa 21 har det endast varit tekniskt fel på en. Jag rapporterade felet och fick genast en ny film hemskickad, således inget att hetsa upp sig för.

Inte en enda av dessa 21 filmer har kommit bort på posten eller tagit onormalt lång tid på sig att komma fram varken hit eller dit (och nej, jag tror inte jag har en VIP-postkille som sköter just mina filmkuvert för att jag ska kunna ge LOVEFILM en massa positiv bloggcred).

För en filmtittare som jag som gärna ser nyheterna på bio och hemma gärna testar mig fram bland gamla godingar, udda knepiga rullar och många rena chansningar är LOVEFILM det ultimata hyrfilmsalternativet. Jag kan alldeles på riktigt inte tänka mig något som fungerar bättre på marknaden.

Om jag ska tänka på något som kan kännas negativt så är det all väntan.
En ivrig själ som jag, en ivrig filmtittare som jag, som får en idé och en stark vilja att se en specifik film nu, inte imorgon, inte på torsdag utan PRECIS JUST NUUU, för en sådan som jag kan det kännas aningens hopplöst att klicka på en film, få upp den på väntelistan för att se kanske möjligtvis eventuellt få den hemskickad nästa gång om några dagar eller nån vecka.
Men, så funkar verkligheten med LOVEFILM och det är bara att hacka i sig. Första veckornas frustration över detta har nämligen vänt 180 grader och nu är det snarare ett spänningsmoment och lite av en alternativ julafton att se vad det är för film(-er) som gömmer sig i det röda kuvertet.

Jag kommer inte kunna släppa LOVEFILM. Jag tycker alldeles för bra om det här konceptet och jag är alldeles för imponerad av filmbiblioteket ur vilken jag kan välja filmer så jag förblir prenumerant. En stolt, glad och nyfiken sådan.

[Vad LOVEFILM är och hur det funkar kan du läsa i min introduktion. Klicka här.]

8 svar på ”Fiffis filmtajm summerar: Lovefilmstestet”

 1. Kul! Jag gillar lovefilm och har haft en liknnade upplevelse själv som kund däremot har postgången haltat lite för mycket för att jag ska sluta hyra "fysiska" dvd:er och bluray på hyrstället på Götgatan!

  Har du nått mer test på gång? Voddler kanske kan betala dig 10 000 för att testa deras tjänster en längre period haha

 2. Joel:
  Ingen mer test på gång för närvarande, vi får se om någon intressent hör av sig. Voddler får mer än gärna göra det, men nånting säger mig att det inte kommer hända 😉

 3. Jag gillar också lovefilm, men tycker att det jag hade när jag bodde i usa (blockbuster) fungerade något bättre. Just hemsidan och sättet man fick välja sina filmer. Där fick man lägga alla i ordning, så att filmen man valt som 1:a skulle komma först om den fanns annars skickade de nr 2.

 4. Ja, inte minst deras utbud tycks vara imponerande. När jag har betat av allt som redan står på hyllan eller ligger inspelat och väntar, då kanske 😉

 5. Kul att allt verkade vara till din belåtenhet med Lovefilm, Fiffi 🙂
  Jag gillar verkligen deras tjänst och möjligheten att skapa en blandad lista, för att sedan bli överraskad kring vilken film man ska se härnäst.

  De skickade förresten nyligen ett brev till mig där de sade att de ville ha mig tillbaka, så det kunde jag ju inte motstå 🙂

  Den enda nackdelen med Lovefilm som jag ser det är att systemet ibland känns lite väl stressande. En prenumerationstjänst med obegränsad med filmer vill man ju helst utnyttja till max och då kan det bli jobbigt 😉

  Bra recension förövrigt. Hoppas verkligen Voddler tar kontakt med dig snart så att de får ta del av utmaningen att göra Fiffi nöjd 🙂

 6. Martin:
  Ja, visst är det lite som julafton när filmerna kommer. Visserligen får man ju ett mejl innan där det står vilka filmer som är på gång, men det går ju att strunta i att läsa det och bara låta sig överraskas 🙂

  Angående Voddler så skulle det både glädja och förvåna mig mycket om dom hörde av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.