En glad påsk: POJKEN MED PRUTTBYXORNA

25 april, 2011

Patrick Smash (Bruce Cook) föddes med ett klafs, en flygtur på ett par meter och en fis som hette duga.

Som liten bebis höll han sina föräldrar vakna med sina öronbedövande tarmljud och väl uppe i skolåldern var han den mobbade ”pruttpojken” med hela klassen.
Hans bäste – och ende – vän är Alan A Allen (Rupert Grint, Ron i Harry Potter), den lillgamla geniförklarade pojken som lätt får Jönssonligan-Sickan att kännas som ett flepphuvud.

Alan är finurlig och vill gärna hjälpa Patrick att hitta en lösning på pruttproblemet. Han låser in sig en natt och uppfinner Thunderpants, ett par kreativa shorts som samlar upp gaserna i en liten väska som sedan kan användas till bränsle till en flygande farkost han också bygger på.

Pojken med pruttbyxorna börjar hysteriskt kul. Första tio minuterna skrattar jag hejdlöst åt lillkillens vansinniga mökar men filmen håller inte måttet så mycket längre än så. Komedin förvandlas till en fars för dom minsta och där tappar jag intresset även om jag faktiskt tittar klart. Filmen kantas av välspelade biroller signerade Paul Giamatti, Stephen Fry och Ned Beatty och till och med Kiera Knightley är med på ett hörn (men hosta eller gäspa inte för då missar du henne).

Om du ska se den här och har firat fler egna födelsedagar än fem så är det en förutsättning att du har barnasinnet i behåll. Att ha en brutalt utvecklad kiss-bajs-och-fis-humor underlättar om du ska stå ut mer än ett par minuter.

Som sagt, jag stod ut en kvart. Med skrattårar rinnandes nedför kinderna.

Här kan du hitta filmen.

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia april 25, 2011 kl. 12:30

Med tanke på att bönscenen i Blazing Saddles är den enda i hela filmen som inte är höjdarhumor tror jag att jag kan hoppa över den här. Var kidsen mer imponerade än du?

Svara

f i f f i april 25, 2011 kl. 16:09

Sofia:
Japp!
Dottern hälsar att det är en trea och sonen tycker det är en fyra. 🙂

Svara

Anonymous april 25, 2011 kl. 16:57

Pinsamt att erkänna detta men jag skrattade mer en mina barn och min fru somnade efter bara tio minuter. Kanske är det gubbbajs humor? Kul var den i alla fall.

Svara

f i f f i april 25, 2011 kl. 17:24

Anonym:
Jag tycker inte det är så pinsamt. Fjärthumor är underskattat 😉

Svara

Thomas april 27, 2011 kl. 19:32

På tal om fjärthumor. Såg nyligen King Frat. Skitrolig film 🙂 Sett den ? http://www.imdb.com/title/tt0079406/

Svara

f i f f i april 27, 2011 kl. 19:51

Thomas:
Jag missar inte gärna en fjärtfilm så den har jag sett och ja, den är verkligen skitrolig 😀

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: