En glad påsk: Jackass 3D

Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Wee Man och dom andra är inga youngsters längre.

När dom började med sina knasigheter på MTV för massor med år sen var dom unga, till synes osårbara och fullskitna med kreativitet och dumheter som dom filmade till mångas stora glädje och ja, även min. Jag skrattade både högt, ofta och länge åt dom och fick mig ett par idéer som jag faktiskt provade själv (varav ett börjar med K och slutar med undvagn).

Jackass är lite av ett guilty pleasure för mig. Det är liksom inte riktigt okej att gilla det här men det struntar jag i. Det är roligt att skratta och det är bara att hugga alla tillfällen som bjuds.

Jackass 3D som film betraktad är egentligen inget nytt under solen. Det är en samling män, numera lite slitna och rynkiga, i till synes total avsaknad av hjärnceller och självrespekt som klättrar upp i en gran och fäller den, som retar en bock till vansinne, som dricker svett, som vulkanbajsar i en tågbana, som använder superlim och klistrar ihop sig med varandra, som lattjar bakom en jetmotor, som stänger in sig i en bajamaja full med hundbajs, som kräks, skrattar, plågas, pinas och skämmer ut sig själva.

Om det är roligt? JA, det är ju det!

Jackass 3D ÄR en kul film. Tyvärr når den inte dom stora komiska höjderna då jag personligen tycker gänget är som roligast när dom kommer på sina enkla men effektiva knasbollehyss (ofta sånt som har med bollar, gummisnoddar, fordon, hopp och vatten att göra), alltså sånt som inte visas för att det ska vara så äckligt som möjligt utan för att det BARA är kul. Många episoder i den här filmen går ut på kräks och så himla kul är det inte vare sig att se andra kräkas i närbild eller sitta och hulka själv i soffan.

Jag kan sammanfatta filmen såhär: jag garvade många gånger men inte åt allt och jag fick inga nya idéer som jag vill prova att genomföra själv. Det kanske inte BARA är Jackass-killarna som blivit äldre?

Filmens soundtrack går inte av för hackor. Jag har lagt in mina favoriter på den här listan. Fyll gärna på med dina filmmusikfavoriter.

5 svar på ”En glad påsk: Jackass 3D”

  1. Jag har aldrig bergipit mig på Jackass humorn jag finner det faktiskt lite tråkigt. Men jag har inte sett speciellt mycket av herrarna.

  2. Jag sätter mig tillrätta i båten tillsammans med filmitch, har aldrig riktigt fattat det roliga med Jackass. Eller de andra hundra miljoner programmen med samma tema på MTV (eller var de ett och samma?).

  3. filmitch & Sofia:
    Det här är ingen enkel humor, varken att titta på eller erkänna att man gillar.

    Vad gäller dom som följt efter i samma tema (på MTV) så är det lilla jag sett inte alls lika bra som Jackass, eller så är det bara jag som "fastnat" för det här gänget.

  4. Jag gillar Jackass. Av nån anledning kommer jag alltid att tänka på klippet med snubben (kommer inte ihåg vad han heter) som gör en sorts parodi på matprogram. Han ska göra en omelett men käkar upp alla ingredienserna, smör, ost, lök, ägg, för att sen spy upp innehållet direkt i pannan och steka till sin omelett. Och sen äta upp den. 🙂

    Har inte sett nån av filmerna faktiskt. Kanske dags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.