Fiffis filmtajm funderar på: En bra och en dålig. Del 4

Jag vet, jag skulle bara ge mig på det här temat tre gånger men så dök den här filmen upp och hur skulle jag då kunna låta bli?

Natalie Portman är en av mina absoluta favoriter och Ashton Kutcher är det inte, det kan inte bli mer öppet mål än så.

Storyn är svinenkel. Emma och Adam har varit kompisar sen barnsben. Nu är dom lite äldre och blir knullkompisar. Emma är fullkomligt ointresserad av att ha ett förhållande, till och med en kram känns för intimt och Adams pappa (Kevin Kline) sätter på Adams ex och Adam kan inte riktigt komma över det mentalt.

På ytan är dom ganska olika varandra, Emma är läkare och Adam har nåt tveksamt jobb på en TV-produktion, men personkemin funkar riktigt bra i horisontalläge och dom beställer sig för att vara KK tills den ena blir kär i den andra, då lägger dom av.

Alltså, filmen är så dum att jag ibland undrar vad fan jag håller på med men nånstans finns det ett charmigt litet frö som tittar fram och säger ”skratta då din kalla och hårda häxa, le åtminstone, det här är ju en mysig liten film!” och jag ler, jag ler inombords och fnissar till ibland när jag tror att ingen ser för det som gör att filmen fungerar är skådespelarna och alla är bra. Jodå, du läste rätt. ALLA ÄR BRA.

Natalie Portman visar här att hon klarar av även komediennerollen alldeles galant. Kul att se tycker jag. Hon är charmig, snabb i käften, har skinn på näsan, är jättesöt och rolig och hon lyckas med något som jag aldrig sett förut, inte ens på bild (och definitivt inte med Demi Moore bredvid sig): hon lyckas få fram livsgnista i Kutchers ögon.

Han blir lite hundvalp bredvid henne, lite glad hundvalp, lite hopp-och-skutt-yster väldigt liten hundvalp som vill springa och hämta en pinne gång på gång på gång. Det är kul att se det med, härligt att bli positivt överraskad av någon som normalt sett beter sig som han vore mumifierad.

Den bra skådespelarens insats:

 

 

Den dåliga skådespelarens insats:

 

 

Filmen som sådan:

 

 

Hade filmen blivit bättre om den sämre skådespelaren blivit utbytt?
Nej, jag tror faktiskt inte det.

Här är del 1, del 2 och del 3 av det här filmtemat.

8 svar på ”Fiffis filmtajm funderar på: En bra och en dålig. Del 4”

  1. Roligt att det fortfarande finns lite liv kvar i Kutcher. Du försöker alltså antyda att hans nuvarande förhållande inte ger honom så mycket? 😉

  2. Gillade Kutcher i the Butterfly Effect men å andra sidan kanske det var filmen jag gillande och skådisen spelade inte så stor roll?

  3. filmitch:
    Jag tyckte också den filmen var helt okej men jag är inte säker på att det var Kutchers insats som gjorde det 😉

  4. Kul att återse detta tema! Jag hoppas på fler. Tyckte själv den här filmen lät intressant även om jag inte heller gillar Kutcher.

  5. Alltså, min hjärna har börjat stänga ner inför sommaren. I allt jag skriver utelämnar jag ord och halva meningar. Vad jag menade var att jag hoppas på fler inlägg i detta tema, även om du inte planerat några sådana! ;D

  6. BlueRoseCase:
    Vad roligt att du gillar detta tema! Det är inte omöjligt alls att det kommer fler delar, det är ju ett tacksamt tema på det viset, en aldrig sinande källa av bra-och-dålig-kombinationer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.