Fiffis filmtajm hyllar: Woody Allen

Jag är ett stort fan av Woody Allen.

Säga vad man vill om den mannen men ända sedan 1971 har han klämt ur sig i princip en film om året, som en klocka – och vilka filmer sen!

Idag har hans senaste film Du kommer att möta en lång mörk främling premiär. Jag har inte hunnit se den och kommer inte hinna det på några veckor framöver men det hindrar mig inte från att tjonga på med ett gäng recensioner av filmer signerade Woody Allen den här helgen.

Det blir lite som ett maraton, fast man är inte dyngsvettig med hjärtflimmer och får druvsocker och blåbärssoppa i depåstoppen utan nu snackar vi skön vilopuls, Miles Davis, varm choklad, blockljus och höstmys i massor.

För att liksom preppa mentalt och fälla upp det intellektuella paraplyet inför recensionsregnet som komma skall dom närmaste två dagarna kan du alltid läsa Helena Lindblads intervju med Woody Allen, eller någon av mina redan skriva Woody-recensioner: Annie Hall, Manhattan murder mystery och Vicky Cristina Barcelona.

Håll i hatten! Imorgon bitti börjas det.

8 svar på ”Fiffis filmtajm hyllar: Woody Allen”

  1. Härligt med en jämnlik! Någon gång ska jag köra ett riktigt Woody-tema på min blogg, från första till senaste filmen. Jag väntar bara på att jag ska samla ihop alla hans filmer i hyllan. Jag har runt 20 st redan, men det är fortfarande 20 kvar. Och inte blir det lättare av att han kommer med en ny varje år.. 🙂

  2. Underbart tema!
    Har sett alldeles för lite av Allen, men det jag har sett har jag gillat.

    Gillar framförallt hans akademiska tillvägagångsätt i sin dialog där han analyserar allt ut och in, något som jag känner igen mig själv i alldeles för väl:P

  3. addepladde:
    Ja, så många recensioner blir det inte den här helgen, tänkte mest försöka mig på en salig blandning av allt han gjort 🙂

  4. Jag var inte särskilt orolig för att det inte skulle ske, och har ju redan blviit besannad 😉 För mig är Allen lite ojämn, generellt är de äldre klart mycket bättre än de nyare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.