Skräckfilmsvecka: FREDAGEN DEN 13:E DEL 6

Nu är det inte bara Jason Vorhees som går igen, det är Tommy också.

Tommy Jarvis som vi sett i del 4 och 5 är tillbaka och den här gången har han gett sig DEN på att döda Jason en gång för alla. Han gräver helt sonika upp liket, den Jason som så uppenbart var tok-död i slutet på förra filmen. Ingen kan överleva det, han hade knappt nåt huvud kvar. Ju.

Men Tommy och hans polare gräver upp graven, öppnar kistan och ser en människa helt fucking uppäten av likmask. Räcker det som bevis? Nej. Jason ska spetsas med delar av ett staket tills han är ihålig som en hushållsost. Så får det bli. När staketstolpen sitter nedhuggen rätt igenom kroppen blir det givetvis åskoväder och blixten slår ner i metallen. Vaknar Jason? Skiter björnen i skogen? Jason leeeeeever!

Det här är en riktigt corny och jättebra början på en skräckfilm. Mörkt, regnigt, kladdigt, blodigt, maskar, hockeymask – och fullkomligt orimligt! Jag får helt klart en bra magkänsla och det är en känsla som håller i sig ända till slutet. Vilken uppryckning jämfört med förra filmen!

Hela filmen känns så himla skönt 80-tal. Tjejerna ser ut som dansare ur Michael Jacksons Thriller-video, samtliga killar skulle kunna ha biroller i St Elmos Fire eller Breakfast club och Alice Coopers låt från filmen – He´s back (the man behind the mask) – klättrade på Trackslistan när det begav sig. Jag får nostalgivibbar som är en 8-9 på Richerskalan och jag förstår varför den här filmserien är så pass sevärd och intressant som den är. Eller? Nej. Nu tog jag i. Jag förstår nog ingenting mer än att JAG gillar det här och att det är kul att se att det går att förnya filmen åtminstone liiite trots att ramarna är så snäva och storyn helt wacko.

Originaltitel: Jason Lives: Friday the 13th Part VI

Produktionsår: 1986

Regissör: Tom McLoughlin

Jason: C. J. Graham

Bodycount: 18 döda

Mest minnesvärda scen: Måste bli Jasons öga i början av filmen när det kryllar av maskar runt omkring. Snyggt gjort! Eller lilla flickan i sängen som får oväntat besök.

Filmitch skriver om en riktig Fredagen den 13:e ripoff: Madman. Hopp in och läs!

6 svar på ”Skräckfilmsvecka: FREDAGEN DEN 13:E DEL 6”

  1. Jason Lives är en av de bästa F13-filmerna, om inte DEN bästa! Gillar inledningen, speciellt scenen när han tar på sig masken och det blir lite som ett James Bond-intro. Alla som såg V känner igen Jennifer Cooke. Kommer ihåg så många scener: När Jason halshugger tre pers på en gång… När armen sitter kvar i macheten… Knäcker ryggen på sheriffen… Scenen just före sluttexterna…

    P.S. Länken till Filmitch funkar inte.

      1. Gillar ettan också, men har nog sett Jason Lives fler ggr. Det är i alla fall den bästa av alla uppföljare, tycker jag.

        Kom ihåg en till scen: När Jason trycker in tjejens ansikte i väggen och den formar sig efter ansiktet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.