Fredagsfemman # 108

5. Sista dagarna att tävla

Oscarstävlingen pågår fram till 23.00 på söndag, inte en sekund längre. Sen ska det excelfixas fram till galans början för JÖSSES vad många inskickade tävlingsbidrag jag ska hålla reda på. Men vad kul det är att så många engagerar sig. Och vilket roligt filmpaket jag kommer skicka till vinnaren. Hopp in här och tävla om du inte redan gjort det.

.

.

.

4. Baconchips, bara EN del av respektlösheten

Jag kunde väl aldrig tro att ett blogginlägg skrivet i raseri på två minuter skulle komma att få ett sådant genomslag. Baconchipsupproret har på dessa tio dagar över två tusen (!) klick och resulterat i att mängder av människor hört av sig, filmälskare, biografägare och folk som är less på att få filmupplevelser förstörda. I princip samtliga verkar liksom jag tycka att film ska SES på bio, inte ätas på bio, eller ja, alla utom Svenska Bio som enligt egen utsago ”älskar baconsnacks” och gärna säljer det på sina biografer. Men bortsett från baconchipsen så är beteendet hos väldigt många biobesökare långt under all kritik. Den respekt många kräver av andra är inne i en biosalong otäckt enkelriktad. Läs gärna mina vänner Johan och Henkes blogginlägg om ett biobesök som gick helt åt helvete. Det är så pass illa att hela glädjen med att gå på bio faktiskt kan försvinna och i bakhuvudet gnager tankarna på det som hänt på biografer i USA, skottlossningar, sånt vi inte tror kan hända här.  SF – ni får banne mig försöka göra nåt åt det här nu!

.

.

.

3. Wake me up!

Det har visserligen ingenting med film att göra men jag kan inte ploppa upp nånting bättre på veckans tredjeplats än kvällens stora begivenhet: Avicii på Tele2 Arena! Jag har längtat efter den här kvällen sen han spelade (okej, tröck på knappen) på Bråvalla. Det kommer bli en svettig kväll. Disco! Disco!

.

.

.

2. Det ofattbara att två av fem är i himmelen

Oscarsgalan 2006. Bästa manliga huvudroll. Joaquin Phoenix, David Strathairn, Terrence Howard, Heath Ledger och Philip Seymour Hoffman. Ta fram näsduken, klicka här, titta, förundras och förbanna den där jävla usla pissuppfinningen som kallas döden.

.

.

.

1. På söndag smäller det!

När man googlarFiffi blogs Oscar kommer hela nattchattandet från 2011, 2012 och 2013 upp. Det kommer även upp ett youtube-klipp som heter Fiffi tvättar Oscar vilket är något helt annat (jag vågar inte scrolla längre ner ifall det kommer Oscar tvättar fiffi). Men på söndag är det i alla fall dags för den fjärde helnattsbloggningen när Oscarsgalan ska livekommenteras av mig och alla som vill vara med. Kul ska det bli och spännande också, det var länge sedan så många bra och intressanta filmer och skådespelare var nominerade.

8 svar på ”Fredagsfemman # 108”

 1. 3: True går lite nu och då, men jag har fortfarande inte fastnat för någon av de andra låtarna lika hårt som för de kända hitsen.

  1: See you in cyberspace 🙂

  Och som alltid: ha en bra helg!

 2. 5: I år MÅSTE jag vinna! Väl…? 😉

  4: Bieffekt: sista dagarnas snack om baconchips har fått mig att bli sugen på….baconchips! (Mello + bacon = ?)

  3: Blir säkert ashäftig upplevelse! 🙂 Dock har JAG lite svårt för snubbar som trycker på just…knappar…och kallar det musik. Men va fasen…man kan säkert ändra sig!

  2: En av filmindustrins förbannelser? Bland många.

  1: Som sagt…vi hörs väl över cyberrymden!…Så länge man orkar iaf…

  HÄRLIG HELG! 🙂

  1. Steffo:
   5. På måndag morgon vet vi 😉
   4. Haha, vem kunde tro det? Smaklig baconsnacksmåltid imorgon.
   1. Kul att du hänger med! 🙂

   Go helg till dig med!

 3. 4 Var själv o såg Robocop häromkvällen och kan konstatera att i K-D sköter sig publiken. Inga chips, tyst i biografen men jag vet att man i t.ex Malmö har man vakter på bion och känner folk i Södertälje som inte går på bio pga ungdomsgäng som gladligen betalar en hundring för att få utmärka sig 🙁
  1 Som jag tidigare sagt så har de lagt lovet/oscarsgalan fel då jag jobbar på måndag och därmed för första gången skippa livebloggniongen. Det svider 🙁
  Å andra sidan skulle jag kunna lägga ut eget arbete på alla elever eller visa film hela dagen………………

  1. filmitch:
   4. Skönt att höra att det funkar i Karlstad. Lite långt att åka för att se en film men det lockar 🙂
   1. En bra dag att utveckla dina kreativa pedagogiska kunskaper på med andra ord. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.