Fredagsfemman #178 – Småsaker som gör mig jätteglad såhär mitt i sommaren

3 juli, 2015

5. Minionerna

Dom är gula, dom är små, dom är nåt så INIHELVETE söta och dom finns överallt nuförtiden. Som kloka quotesdelningar på Facebook, som små magneter, ja på mina strumpor till och med. Och nu på bio.

.

.

.

4. Att vara en fri människa

Så jävla klyschigt det låter, jag veeeet. Men när jag satt i bilen häromdagen och susade genom ett somrigt uppländskt landskap som var sådär vackert att det skulle gå att måla en tavla av varenda blinkning så tänkte jag på hur det skulle vara att sitta i fängelse. Eller att ha noll kronor. Eller att vara helt förlamad. Eller må så dåligt att man inte såg någon ljusning. Eller ha jätteont. Att ha full tank i bilen, en ledig dag, lite fixad picknick och ett gäng olyssnade poddar kan göra susen för måendet. Jag behöver i alla fall inte så mycket mer än så för att fatta hur jävla bra jag har det.

.

.

.

3. Fårost

Sommarens jag-kommer-nog-föräta-mig-men-det-är-det-värt.

.

.

.

.

2. Andras semesterbilder på Facebook och Instagram

Första tanken är lätt att man får panik. Alla bilder man ser på resor, glada solbrända nunor, fötter i havsbryn (dessa jävla fötter!), flygplansvingar i motljus, prunkande växthus, ölglas, vinflaskor, immiga drinkar (all denna alkohol…?), fantastiska sommarhus, dyra grillar, solnedgångar, soluppgångar. Man kan få mindervärdeskomplex för mindre! Men det är uppgång som skildras helt enkelt. Ingen nedgång. Inga bilder på ensamhet och en trist jävla svennebanansommar. Det som gör mig glad är att jag fattar grejen. Jag fattar hur det funkar och jag tar alltihop med en stor nypa salt. Krafsar man lite med pekfingernageln på dom flestas semesterbrännor finns lite annat smått och gott som inte gör sig på Instagrambilder, inte ens om dom är tokfixade med allsköns filter.

.

.

.

1. Årets bästa sommarprat

Ja det är det! Årets bästa sommarprat har redan sänts, I´m sorry to say till alla andra som fortfarande sitter nervösa och väntar på att släppa ut sina prat i etern. Anna Mannheimers och Peter Apelgrens sommarprat kommer följa mig länge. Det känns som jag fått en liten varm present, som en puppet-master-filt som går med smala tentakler från öronen rakt ner i magen via hjärtat och sen behöver jag inte frysa mer.

.

.

{ 6 comments… read them below or add one }

filmitch juli 3, 2015 kl. 08:37

5 Mnjae har liksom aldrig fastnat.
4 Jo man tackar 🙂
3 Helt ok all ost är bra ost
2 Instagram kommer ej på fråga. Har hitintills ej tagit en selfie ett löfte jag kommer hålla till dödagar.
1 Ett mycket sympatiskt par som jag gillar i alla väder.
Trevlig helg

Svara

Fiffi juli 3, 2015 kl. 10:18

filmitch:
3. Om jag hade ägt en ostaffär hade jag snott din kommentar rätt av till butiksskylten. All ost är bra ost! 🙂
2. Du….man ska aldrig säga aldrig 😉

Trevlig helg!

Svara

Sofia juli 3, 2015 kl. 08:53

5: Sällar mig till Filmitch. Men då har jag ju inte sett filmen iofs…
4: Ibland är det bra att vara low maintenance
3: Äter generellt hellre hårdost men ost är fint alla säsonger
2: Du glömde bilder på en massa gamla byggnader 🙂

Ha en bra fredag!

Svara

Fiffi juli 3, 2015 kl. 10:20

Sofia:
5. Inte jag heller. Än. 😉
4. Jag tror att det oftast är bra. Eller i alla fall att man stannar upp och tänker efter ibland. Den där klyschan ”det är inte hur man har det utan hur man tar det” är verkligen sann.
2. Hahaha, gamla byggnader med grafitti på!

Trevlig helg!

Svara

Henke juli 3, 2015 kl. 09:06

5. Helt ok att se ihop med en skock barn.

4. Bättre att vara rik, frisk och fri än fattig, sjuk och fängslad? Ok, taget!
😀

3. Gillar’t jag med. Speciellt grekisk sallad.

2. Livet deluxe på insta. Tänk hur det skulle se ut om alla bara la ut bilder på sin misär, ångest och misslyckanden… Det hade kunnat bli hysteriskt. Kanske införa en anti-framgångs-insta-dagen varje år?

1. Härliga göteborgare? Goa gubbar som tjötar så där skönt? Jag lyssnade en stund men stängde av. Jag gillade David Batras sommarprat väldigt mycket.

Svara

Fiffi juli 3, 2015 kl. 10:22

Henke:
3. Världsbäst! Skulle kunna äta det varenda dag hela sommaren!
2. Tror det skulle kunna vara en cool grej. Det går säkerligen att göra fina bilder även av misslyckanden och misär 😉
1. Stängde av? Jag hade som plan att somna till deras sommarprat men istället blev jag klarvaken och låg och garvade för mig själv i sovrumsmörkret. David Batras sommarprat ligger på andra plats hittills. Jättebra det med.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: