Fredagsfemman #227

5. Kan man se vilken film som helst ensam på bio?

Jag är en typ av människa som tycker om att gå på bio själv. Jag tycker det är både skönt och mysigt och har inga som helst problem med vad ”andra ska säga” för att man smyger in där helt solo. Jag känner mig alltså inte ”forever alone” när jag ser film själv, tvärtom. MEN, att se vissa  skräckfilmer ensam på bio, där nånstans kan jag känna ett motstånd, i alla fall när det gäller skräckfilm som jag på förhand anar faktiskt kommer göra mig riktigt jävla rädd. Som Conjuring 2. Som går på bio nu. Som jag inte har sett. Än.

.

.

.


4. Grabbkultur och blåsta skattepengar

Gudarna ska veta att jag inte alltid håller med Hannes Holm, i alla fall inte när han ger sig på mig och mitt skrivande. MEN, vår beef är passé och nu följer jag med spänning debatten som pågår angående Hannes Holms modiga outande av SF Studios och hur det går till med filmfinansiering och vart pengarna faktiskt tar vägen (länk till text i DN här). Personligen tycker jag hela frågan är ytterst beklaglig. Det handlar till mångt och mycket om hur våra skattepengar används och det konstiga är att det inte finns lagar och regler kring vad det statliga filmstödet ska gå till. SF Studios är ett vinstdrivande företag och har egentligen inte gjort något olagligt, dock känns deras beteende vansinnigt omoraliskt – men det är en annan femma. Men upp med skiten på ytan nu, lös problemet! Att 30% av produktionspengarna går direkt ner i fickan på SF Studios är långt mycket värre än att det görs för få filmer med kvinnliga regissörer. Tycker jag då.

.

.

.

3. Nicolas Winding Refn

Han gjorde Drive, denna fantastiska film. Sen gjorde han Only God Forgives och jämfört med Drive blev den ett enda stort frågetecken. Idag har hans nya film The Neon Demon biopremiär och jag är väldans nyfiken på den. Kanske vinner den på att förväntningarna på honom sänkts en aning? Hur som helst, det är en film som SKA ses. Frågan är bara….när?

.

.

.

2. Behöver världen en ny Mary Poppins?

Rob Marshall, mannen som regisserat två av filmvärldens sämsta musikaler (Chicago och Into the woods) ska nu alltså regissera Mary Poppins 2 eller Mary Poppins Returns som är filmens egentliga titel. 2018 kommer vi kunna få se Emily Blunt som den sjungande och dansande damen med paraplyet och frågan är: är detta verkligen en nödvändig film? Har världens samlade befolkning saknat en uppföljare? Och Rob Marshall? Whyyyyyy….

.

.

.

1. FOTBOLLS-EM börjar idag!

Precis så är det. EM börjar idag och därmed börjar även VM i logistik för Europas fotbollsintresserade förvärvsarbetare (som inte tagit fyra veckors semester). Hur ska man få ihop allt? På plussidan ligger matchtiderna, nattsömnen blir inte lidande MEN ändå, det finns ju andra grejer som bör hinnas med. Nåja. Jag tar en dag i taget och kommer se så många matcher som det bara är möjligt. Och Sverige ger sig in i mästerskapet på måndag. MÅNDAG. Anteckna!!

.

.

.

14 svar på ”Fredagsfemman #227”

 1. 5. Ja? Man kan se vilken film som helst ensam på bio.
  4. Naughty by Nature!
  3. Jag hoppas den är bättre än Only God Forgives…
  2. Nej?
  1. Härligt!

  Trevlig helg. 🙂

  1. Jojjenito:
   5. Jo….Men om man blir skiträdd då? 😉
   4. Läste du vem som var delägare i båten?
   3. Förstår att du hoppas det. Den enda anledningen till att jag skulle hoppas att den nya är SÄMRE är att då skulle jag förhoppningsvis få läsa en kanonrecension skriven av dig 🙂

   Trevlig helg!

    1. Jojjenito:
     Jag såg det nu. Lite konstigt ändå kan jag tycka… Som om han NU får klä skott för sånt som många vetat om pågått länge? Om detta ”drev” inte dragits igång nu hade han knappats ifrågasatts som ledare.

     1. Lite sen men först nu har jag nosat upp ”skandalen” jag fick ett pressutskick av SF tidigare i veckan där de ”förklarade” sig. Nåväl inget nytt under solen.
      Jag har tyvärr blivit ganska luttrad och har lärt mig på ålderns höst att ”kan man så gör man det” och blir inte upprörd mer beklämd.

      1. filmitch:
       Du har rätt i att man egentligen inte borde bli överraskad men ändå…detta giriga beteende, det finns säkert hos oss alla men fan, jag blir bara så trött…

 2. 5. Det funkar ju alldeles utmärkt med solobio! Underskattat!
  4. HH´s ständiga korståg!
  3. Är han ändå inte lite överskattad, den där dansken…?
  2. Inte prata illa om Marshall nu!!!! Ajabaja! Det är ju ESS till filmer! MEN..vi behöver såklart ICKE en ny MP….!
  1. UNDERBAAAAAART! Go go go go go!!!!!

  Ha en Härlig Helg!! 🙂

  1. Steffo:
   5. Helt klart underskattat men den _kan_ ju kännas lite väl ensamt om man sitter där och är jätterädd? Eller….?
   4. Denna gång dock ett BRA sådant.
   3. Kanske. Om Drive blir ett one-hit-wonder så, ja 🙂
   1. Tjooooooohoooooo!!

   Hoppas du också får en härlig helg! Svårt att inte få det med sju matcher på TV 😉

 3. 5 Det är mycket på bio nu minst tre filmer vill jag se och VM men det löser sig nog. Conjuring 2 ska ses förhoppningsvis blir jag åtminstone lite rädd.
  4 Helt missat men å andra sidan tillåter vi monopol så kan de bete sig hur de vill då konkurrensen är obefintlig
  3 Mjae förhandssnacket är inte upplyftande
  2 Nej nej och åter NEJ!!!
  1 Trevligt men jag kollar inga matcher på dagtid. En god katolik ser inte på tv innan 20:00 😉
  Trevlig helg

  1. filmitch:
   5. Jadu, nu blir det några veckor där det mesta krockar bigtajm. 😉
   1. Då hinner du se en match och liiiitetill per dag då, kanske? 😉

   Trevlig helg!

 4. 5: Om jag fixade Sinister ensam är Conjuring 2 en piece of cake för dig 🙂
  4: Säger väl som både du och de andra: för jäkligt men tyvärr inte särskilt överraskande
  3: Kommer på Bio Roxy, kanske ska försöka passa på
  2: Lierar mig med Steffo — inte hacka på Rob Marshall nu. Kan inte säga att jag direkt efterfrågat en ny MP men varför inte? Det mesta kommer ju att hänga på musiken och låtarna och de är det väl inte Marshall som basar över?
  1: Lämnar allt det där åt proffsen 🙂

  Trevlig helg!

  1. Sofia:
   5. Jag kanske ska ge den en chans då? 🙂
   1. Jag säger som den stod på Kentas T-shirt: Try it, you´ll like it!
   Fast han menade kanske inte att se fotboll på TV 😉

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.