Fredagsfemman #236

5. OS är i full gång…

…och det enda jag inte riktigt får kläm på är visningstider, när/var/hur. En massa olika kanaler, det man verkligen vill se får man googla som en ÖRN efter att hitta info om men visst är det roligt att titta på och det är lätt att man fastnar. Man=jag. Who am I kidding?

.

.

.

4. Bara 1,5 vecka till Malmö Filmdagar

Det börjar bli klart vilka filmer som kommer visas på Malmö Filmdagar. Det är några jag saknar på listan men å andra sidan, det brukar bli bra hur det än blir. Filmbubblor och lite ledighet är sällan av ondo.

.

.

.

.

3. Gratis utomhusbio i Rålambshovsparken

Bor du i Stockholm och vill se film under bar himmel sittande på en gräsmatta nästa vecka? På onsdag (17/8) visas Roy Anderssons En kärlekshistoria, torsdag (18/8) är det dags för Mannen på taket av Bo Widerberg, på fredag (19/9) är det hårig musikal med Milos Formans Hair, på lördag (20/8) dansar John Travolta loss i Saturday Night Fever av John Badham och på söndag (21/8) blir det sverigepremiär på ”bio” för Jeff Nichols fantastiska film Midnight Special. Starttid för filmerna är kl 21. Passa på att filmmysa i sommarnatten!

.

.

.

2. David F. Sandberg

I onsdags hade skräckfilmen Lights out premiär, en film som haft årets mest och bäst fungerande trailer – i alla fall på mig och sett till mängden nerkissade byxor. Filmen är baserad på en kortfilm och David F. Sandberg har regisserat båda (och här kan du se kortfilmen) och bortsett från att hans namn är The Name Att Heta om man ska bli nåt inom regissörsyrket i Sverige så är det superballt att han fått göra denna film, från ax till limpa kan man säga.

.

.

.

1…………………………………

Idag får DU fylla i ettan på listan?
Vem/vad förtjänar att hamna här? Filmspanarträff med Bad Moms?

.

.

11 svar på ”Fredagsfemman #236”

 1. Den solklara ettan denna soliga fredag måste ju vara att DARTH VADER äntligen dyker uppi i sprillans nya trailern till Rouge One som släpptes i natt!
  Tjohoo!

  Ha en go helg! 🙂

 2. OS: Jag gjorde som Steffo rekommenderade och åkte och köpte Aftonbladets OS-bibel. Klart lyft för att veta vad som komma skal i OS.
  Kör också viaplays sportpaket precis som Steffo även där. Massor med kul kanaler att kika på. Men att behöva vända sig till konstiga tv-kanaler för att se ett OS tycker jag är under all kritik. OS SKA gå i det markbundna nätet.

 3. 4: Yay, det börjar verkligen dra ihop sig!
  1: Dagens förstaplats går till mig. Som fick den goda idén att bylta på mig så orimligt mycket kläder i morse att jag inte frusit på hela dagen. Det är stort i min värld 🙂

  Ha en trevlig fredag så ses vi. Enad front mot SF och Saga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.