Fredagsfemman #243

5. En skam för Sverige 2

Nu ger sig Soran Ismail och Magnus Betnér ut på vägarna igen med uppföljaren till deras tänkvärda, underhållande och helt enkelt skitroliga föreställning En skam för Sverige. Det är inte lätt att hitta skojigheter som faller både en 19-årig dotter och en 17-årig son på läppen men jag behövde inte fråga två gånger om dom ville följa med och titta på En skam för Sverige 2. På tisdag är det dags. Familjemys the Fiffilino way.

.

.

.

4. Jag vill bara tala om...

…att jag sett om Angry Birds-filmen och att den fortfarande är en fyra. Sådetså!

.

.

.

.

3. Hur man lyckas förändra ett iskallt TV-format till snällis-TV

Idol 2016 har lyckats med något som jag trodde var helt omöjligt, dom har lyckats göra ett stenhårt ytligt utröstningsprogram till ren och skär mys-snällis-TV. Och jag ÄLSKAR DET! Ikväll är det första utröstningen och jag erkänner utan att skämmas att för mig skulle hela gänget gärna få uppträda varenda fredag utan att nån åkte ut. Jag blir så GLAD av det här, av en idoljury som bjussar på sig själva och som ger kritik på ett rättvist och varmt vis och den känslan sprider sig bland deltagarna som verkar både våga och vilja leverera på en helt annan nivå än det varit övriga år. Om det till och med visar sig i ett program som Idol att ALLT och ALLA blir bättre av att umgås med – och vara – snällisar så kanske vi kan spika det en gång för alla att det faktiskt är sant?

.

.

.

2. Sandra Hüller

Ikväll har den tyska filmen Min pappa Toni Erdmann biopremiär och imorgon kan du läsa min recension här på bloggen. Men innan du får se om jag tycker filmen är fågel, fisk eller mittemellan så måste jag fylla filmens kvinnliga huvudrollsinnehavare lite extra. Sandra Hüller spelar nämligen Ines, dottern till mannen som kallar sig Toni Erdmann och SOM hon gör det! Jag undrar om det inte är Oscarsnomineringsvarning på henne här, för SÅ bra är hon!

.

.

.

1. Transparent säsong 3

Vad mer kan jag säga än att jag inte kan säga nåt alls. Jag är helt fucking STUM. Stum av beundran över Jill Soloway som skapat denna extraordinära TV-serieupplevelse och jag vill bara se mer mer och mer. Samma känsla har jag känt under alla tre säsongerna och varje gång har jag tänk att det inte kan bli bättre men det kan det. Säsong 3 är världsrekordklass och till min STORA och YSTRA glädje har säsong 4 fått grönt ljus! Så signa upp på Viaplay och njut av härligheten!

.

.

12 svar på ”Fredagsfemman #243”

 1. Och jag som icke sett de arga fåglarna ännu!
  Känns dock som att jag kommer gilla den! 🙂

  Idol = Fy!
  Transparent = Ja!! Hurra!

  Goer helg tillönskas! 🙂

 2. 2: Jomen, det var vi om inte annat överens om, att Sandra var otroligt duktig! Ska bli spännande att höra/läsa vad du tyckte om filmen

  Trevlig fredag

 3. 4. Jag kommer ändå förbluffas när jag ser den på din topplista för året.

  3. Nog vore det ett roligare format om man inte sparkade ut de tävlande. Det är ju deras talang och utveckling som gjort det sevärt genom åren, inte själva tävlingsmomentet. Det är ju snarare så att man tappar intresse när ens favoriter skickas hem. Snällis-TV ftw.

  2. Tysklands Meryl Streep i vardande. Undrar om det är möjligt att vinna en Oscar för en tyskspråkig roll.

  1. Carl:
   4. Haha, ja då är vi två 🙂
   3. Håller med, skulle hellre se att det var lite mer som Fame Factory på sin tid. Det var riktigt bra TV.
   2. Antagligen är det inte möjligt men det vore coolt tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.