Fredagsfemman #247

5. Benedict Cumberbatch

Bara på femte plats kanske du tänker? Ja. Bara på femte. Jag har inte sett Doctor Strange än. Men det kommer, det fixar jag i helgen. Sen ska han bli pappa igen också och CCC ska bli storebror (heter man Christopher Carlton Cumberbatch får man nog vänja sig vid den förkortningen).

.

.

.

4. Midnattssol

I söndags kväll körde SVT:s nyaste mastodontserie Midnattssol igång. Äntligen säger jag för jag har sett fram emot serien ända sedan Filmspanar-Joel flyttade till Kiruna ett halvår för att jobba med produktionen. Första avsnittet var superbra tycker jag. Härligt att slippa se vyer över Stockholm och Göteborg och istället hamna i Kiruna och Paris. Och härligt intro med Denis Levant på en helikoptervinge!

.

.

.

3. Att bli sedd

Ibland ser man filmer som liksom tar sig under huden. Novellfilmen Att bli sedd är en sån film. Den handlar om Johan som är arbetslös och verkar sakna både flickvän och vänner. Hans tomma dagar fylls av cykelstjälande, porrtittande och att spela tv-spel fast det enda han egentligen verkar vilja är att desperat få nån form av kontakt med nån annan människa på jorden. Titta gärna på filmen (klicka här) och räck upp handen om du håller med mig: manusförfattaren och regissören Daniel Hållqvist har gjort ett riktigt bra jobb!

.

.

.

2. Macbeth

Persbrandt i kängor och kilt käkar prickekorvmacka. Johannes Bah Kuhnke och Jens Hultén – också i kängor och kilt. Marie Richardson som Lady Macbeth. Blodigt. Svart, vitt och rött. Köttigt. Se den på Maximteatern om du har möjlighet. Kanske inte för att pjäsen är nåt vidare värst, mer för att uppsättningen är i det närmaste OLAGLIGT SNYGG!

.

.

.

1. Skräckfilmsveckan

Nästa vecka går vi in i den ruggigaste, mörkaste och härligaste veckan veckan på bloggåret, i alla fall om man – som jag – är ett fan av skräckfilm. Det vankas nämligen skräckfilmsvecka på inte mindre än TRE bloggar samtidigt! Det är Filmitch– Johan, Rörliga bilder och tryckta ord-Sofia och jag som drar ett gemensamt jätteblodigt zombiesmittat strå till skräckstacken (och Flmr-Steffo hänger på sådär lite på sidan av med sin #rysligaoktober). Så nu hoppas jag att alla som behöver lite filmtips till Halloween kan hitta en pärla eller två. Måndag till söndag nästa vecka alltså. En film om dan. Plus lite annat också några av dagarna.

12 svar på ”Fredagsfemman #247”

    1. Steffo:
      Är det inte Halloween på måndag egentligen, eller vad sa vi i podden? 😉 Annars tycker jag nog det blev en bra vecka att lägga skräckfilmstema på, mellan Halloween och Alla helgona. Gooo helg! 🙂

  1. 4. Såg första avsnittet jag med. Bra tyckte jag det var men jag hoppas det lyfter ytterligare. ”Kör du buss?”

    Aha, det var Denis Levant. Tyckte väl att jag kände igen honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.