Fredagsfemman #252

2 december, 2016

5. Värsting-bio-premiär-dag-idag

Det är nästan så jag får sätta mig på händerna och bita i ett hundben för bionörden i mig riskerar att gå fullkomligt bananas den här helgen annars. Fast….why not? Jag kan väl ordna mig en liten egen filmfestival? American Honey, Fyren mellan haven (med Alicia Vikander och Michael Fassbender), en HÖJDARE som kan ses lite högre upp på listan SAMT en dokumentär som har gått i Stockholm några veckor som heter Mannen från Snåsa. Den gäckar mig. Jag kanske måste se den också faktiskt. Det får bli en helg i biofilmernas tecken, så får det bli.

.

.

4. Slå ett slag för Maskinen

Nu när det är blött, blåsigt och kallt och många var och varannan sekund drömmer sig bort till en lägenhet i Spanien (jag är dock inte en av alla dessa även om jag alltid glömmer vantar när bilrutorna ska skrapas och tycker snöfall endast ger merarbete och knappt är mysigt att titta på ens) tänkte jag tipsa om något som ger mig energi till och med när jag skottade fram bilen med en liten sopborste. Det tog en timme. EN TIMME!! Vadå ”vackert” med snö??? Maskinen räddade mig då, så mycket kan jag säga. Maskinen på hög volym i lurar. Och jo, alla som inte dansar ÄR våldtäktsmän.

.

.

.

3. Wanda Ventham

För många är kanske Wanda Ventham mest känd för att vara en brittisk skådespelerska och en superhottie från 70-talet men för en person som jag som är smått besatt av namn är Wanda Ventham något av ett unikum. Wanda Ventham är alltså mamma till ingen mindre än Benedict Cumberbatch MEN det göttiga slutar inte där. Hon har en dotter också. En dotter med ett namn som är fullt komparabelt med det extremt ovanliga namn brorsan har. Hon heter Tracy Tabernacle. På riktigt. Tracy Tabernacle. Sug på den du! Jag undrar om Wanda hade träbokstäver med barnens namn på rumsdörrarna när dom var små? Inte? Haha, tror inte jag heller.

.

.

.

2. Många favvisar i På spåret!

Ikväll har På spåret säsongspremiär och det är lilla julafton för många av oss som gillar att gympa hjärnan i TV-soffan. I år är dessutom fyra av mina favvis-kända-människor med: Bea Uusma, Sigge Eklund, Erik Niva och Kristoffer Appelquist. Två av dom är dessutom i samma lag. TV-fredagarna fortsätter vara mysiga.

.

.

.

1. Arrival! Äntligen!

Denis Villneuve är en av mina stora regissörsfavoriter. Han har med sina filmer hittills enbart skänkt mig nöje (även om jag blev brutalt tossig i skallen av Enemy och mörk i magen av Prisoners). Därför kan jag utan att överdriva säga att Arrival är den film under 2016 som jag sett mest fram emot. Jag är lite pirrig i magen faktiskt för i eftermiddag ska jag äntligen se den. ÄNTLIGEN! Blir det bulls eye eller missar pilen hela jäkla tavlan? Jag lär återkomma med min dom både i podd- och bloggform. Håll tummen nu, snälla.

{ 7 comments… read them below or add one }

Sofia december 2, 2016 kl. 14:18

4: En av de säsonger när jag är som mest tacksam över att tågpendla
3: En kvinna som vet vad hon vill namnmässigt

Trevlig helg

Svara

Fiffi december 3, 2016 kl. 00:12

Sofia:
Trevlig helg till dig med! Och en önskan om att din kvartersbiograf öppnar igen snart så du kan få se aktuella biofilmer på hemmaplan. En helg som denna önskar jag det extra mycket 🙂

Svara

Sofia december 4, 2016 kl. 15:59

Tackar, än så länge rapporterar de att arbetet pågår enligt plan

Svara

Simon december 2, 2016 kl. 16:37

Har även jag också en biljett bokad till Arrival. Har så höga förväntningar efter alla hyllningar!

Svara

Fiffi december 3, 2016 kl. 00:13

Simon:
Då får vi se på våra bloggar framöver hur det gick med förväntningarna 🙂

Svara

filmitch december 4, 2016 kl. 13:28

Hoppas helgen varit förnöjsam.
2 Härligt att det startat bra premiär. kalle Lind ser jag fram emot.
1 Ska försöka klämma den i veckan. Såg f.ö Hacksaw ridge häromkvällen förvånansvärt bra.

Svara

Fiffi december 4, 2016 kl. 19:57

filmitch:
1. Oj! Det känns inte som en filmitch-film men kul att den var bättre än väntat. Jag tror jag väntar in den som hyr-film, känns som det är för mycket bra man vill se på bio nu 🙂

Trevlig fortsatt helg. Fyra timmar eller vad det nu är kvar? 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: