Fredagsfemman #261

3 februari, 2017

5. Natalie Portman

Alltså, jag tycker Natalie Portman är en jätteduktig skådespelare. Begåvad som fan. Kanske ännu bättre än vad någon som jag ens kan ta in. Idag har filmen om Jackie Kennedy premiär, filmen med den kreativa titeln Jackie och det är Natalie som är Jackie. Ja, hon ÄR Jackie. Och Oscarsnominerad blev hon,  Bästa kvinnliga huvudroll. Joråsåatteh. Imorgon kan du läsa min recension av filmen här på bloggen men fram till dess vill jag bara säga: ingen skugga ska falla på Natalie Portman.

.

.

.

4. The Nile Hilton Incident

Tarik Saleh har både skrivit manus och regisserat The Nile Hilton Incident med Fares Fares i huvudrollen och nu har den vunnit juryn stora pris på Sundancefestivalen för Bästa utländska spelfilm. Stort grattis! Biopremiär är det inte förrän i HÖST i Sverige och Salehs förra film Tommy har vi glömt nu, eller hur filmspanare?

.

.

.

3. Oscarsmånaden har börjat

Februari är en himla härlig månad. Januari är avklarad, det är fortfarande rätt mörkt och kallt men nedräkningen till Oscarsgalan har börjat på riktigt nu. Nu vill man liksom bara gömma sig undan allt och “beta av” alla nominerade filmer så man har full koll på läget på Oscarsnatten. Jag kämpar på. Gör du?

.

.

.

2. Innan vi dör

Den nya söndags-crime-serien på SVT är alldeles lysande! Marie Richardson är stenhård polis, Adam Pålsson hennes son, Sofia Ledarp hennes chef och Magnus “jag-visar-alltid-kuken-på-film-men-alla-som-sett-den-förstår-varför” Krepper  är hennes poliskollega. Han står förresten som “actor and illusionist” på IMDb. Spännande. Fan alltså, söndagscrime på TV är bra mysigt och extra härligt när det är SÅ bra som Innan vi dör! Hurra!

.

.

.

1. Dagen då Will Ferrell lyckades med det omöjliga – få mig att kikna av skratt!

Kolla i klippet här nedanför. Det är värt tiden, jag looooovar!

 

{ 5 comments… read them below or add one }

Sofia februari 3, 2017 kl. 19:00

4: Coolt!
3: Min kämpaglöd spenderades i Stockholm
1: Så helvetet är iskallt nu? 😉

Trevlig helg!

Svara

Fiffi februari 5, 2017 kl. 18:46

Sofia:
1. Haha, ja det är det 🙂
Trevlig (kvarvarande) helg!

Svara

filmitch februari 5, 2017 kl. 14:33

Hoppas helgen varit trevlig
Saknar mellon på fredagsfemman – eller har du kastat in handduken?

Svara

Fiffi februari 5, 2017 kl. 18:48

filmitch:
Den kommer nästa vecka 😉 Jag har INTE kastat in handduken, jag satt klistrad igår och röstade till och med (!!). Nano var kalasbra tycker jag! Vad tycker du om spektaklet?

Svara

filmitch februari 10, 2017 kl. 18:22

Mysigt med en touch av tacky – precis som jag vill ha det 😀

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: