Fredagsfemman #278

5. Sing-along!

Det är visserligen över en vecka tills Sound of Music visas som sing-along-visning på Bio Rio men jag skulle ändå vilja slå ett slag både för just detta OCH som sing-along-bio som företeelse överlag. Det borde ju gå att köra maaaaaaassor med filmer som sing-along, inte bara Grease, Sound of music och Frost, typ. Varför inte La la land? Varför inte Skönheten och odjuret (den tecknade alltså)? Cry-baby?

.

.

.

4. *insert valfri häcklande svordom*

Det är intressant att SF lägger ner en jäkla massa tid och pengar på att göra om en undermålig hemsida och det enda dom lyckas med är att göra den ÄNNU SÄMRE. Hur är det ens möjligt??

.

.

.

3. Nu ska vi se om Wonder Woman duger

Idag har ännu en seriehjältefilm premiär och denna gång är det Wonder Woman i Gal Gadots skepnad som ska skölja över landets alla stora biografer. I många många år har det gnällts över att superhjältar är en sån manlig företeelse, det är män i alla huvudroller, det är manliga regissörer och det är i procentuellt sett mest män i biosalongen. Hur blir det nu? Kommer Wonder Woman att duga för alla som vill se mer kvinnor på film? Med en kvinna som hjälte, en kvinnlig regissör, flera stora kvinnliga biroller, nu finns det liksom ingenting att klaga över längre. Eller gör det det?

.

.

.

2. Grattis Ruben!

Inte sedan 1951 har en svensk film vunnit Guldpalmen i Cannes men NU, i år, stod stjärnorna rätt på himlen. Ruben Östlund vann med sin film The Square och det är verkligen jätteroligt! Vi får vänta till 24 augusti innan vi kan se den på bio men man får hoppas och tro att filmen är värd att vänta på.

.

.

.

1. David Lynchs hjärna

Ja…det finns inget annat man kan göra än att tjonga upp gubben Lynch på första plats. Twin Peaks – The Return, allså. Vilken grej, vilken ride! Vilken planet kommer han ifrån? Vad drömmer han om på nätterna? Hur lyckas han få så många att hamna i trans samtidigt  – återigen – med Twin Peaks? Visserligen är det bara fyra avsnitt släppta såhär långt men ändå, det är mästerligt om du frågar mig!

16 svar på ”Fredagsfemman #278”

 1. 4. Usch vilken uselhet. Jag testade appen och den funkade inte alls. Var och varannan sida laddades inte in, tex listning av speltider. Och det var ändå efter jag fått ett mail där de tipsade om att appen nu finns och funkar (?).

  3. Hoppas den är bra men jag blir inte speciellt sugen på filmen efter att ha råkat se trailern.

  1. Har bara sett avsnitt 1-2 än så länge men det började mycket bra, jag är oerhört peppad inför fortsättningen.

  Trevlig helg.

  1. Henke:
   3. Trailern (eller trailerserna i plural) jag sett har verkligen INTE varit bra MEN jag ser det som positivt, låga förväntningar är alltid bra.

   Trevlig helg!

 2. Bombar WW i kassorna…ja då vet jag inte vad det ska skyllas på… 😉

  David Lynch! Vilken dåre! Vilken sköning! Vilken galenpanna!
  Jag hoppas (och antar) att vi får anledning att återkomma med verbala åsikter om den här återkomsten vad det lider…. 🙂

  Ha en treeevlig helg! OCH utflykt!

 3. 4. Har inte testat nya appen, men sajten tycker jag är en förbättring. Den gamla funkade ju inte alls i mobilen, så man var tvungen att använda appen.
  3. Klart att det kommer finnas saker att klaga på så länge internet och människor finns.
  2. Det är stort, men visst är väl känslan att det är rynka i pannan på filmpolitiken? Det är ju inte okommersiella vita prettosnubbar man unnar framgång.
  1. Som sagt, okommersiella vita gubbar gillar man. Sjukt att Lynch så här långt har överträffat obeskrivligt höga förväntningar.

  1. Carl:
   4. Spännande att du tycker sajten är bättre nu, jag får lite Netflix-känsla fast B och svårnavigerad…
   1. Ja det är sjukt. Och stort. Och proffsigt. Och magnifikt!

 4. 3: Jag har gott hopp om att det bara ska vara en kul film, jag 🙂
  2: Supercoolt! Tror väl tyvärr inte Play ligger på CMore 😉

  Trevlig helg!

  1. Sofia:
   2. Har inte hittat någon av hans filmer på CMore,det är lite synd. Play borde ALLA se, det borde vara LAG på det!

 5. 4. Haha, eller hur. Den är inte bra. Förstår egentligen inte vad det är Carl tycker är bättre. Jag vill ha en enkel textbaserad lista, rakt upp och ner, där jag ser vilka filmer som visas. Sen vill jag klicka en gång på en film och få en enkel lista på visningar på den dag jag har valt. Hur svårt kan det vara?

  3. Ser den på måndag!

  2. Skitkul tycker jag och som sagt lite märkligt att vissa helt bortser från detta och väljer att bara hylla Sofia. Men det ligger väl i tiden, och kanske är det gott så. Jag vet inte.

  1. Det bästa jag sett på väldigt länge. Speciellt inledningen på avsnitt 3. Eller hur, Steffo!? 😉

   1. Hahaha…en enkel fråga bara; hade ni alla varit lika fascinerade och bländade av det här om det inte hade varit David Lynch´s namn på det hela….? Ärligt…? 😉

    1. Steffo:
     Nix, inte en chans. Men i och med att det är han som ligger bakom det så vet man att det finns en intelligent baktanke. Nånstans. 😉

    2. @Steffo: Det är en omöjlig hypotetisk fråga. Det är ju han som har gjort det, så det är fullt möjligt att ingen annan hade kunnat göra exakt samma sak. Man kan spekulera i att serien inte hade fått samma spridning och hajp under andra omständigheter, men det säger ju inget om hur uppskattad den hade varit.

 6. Nya saiten är ett elände – jag hittar men det det är kort och gott sämre.
  WW blir det i kväll eller imorgon.
  Ang. T.P har jag kommenterat på er podd men jag ser vissa likheter mellan Lynch och den svenske regissören Ragnar Frisk (Åsa Nisse m.fl) på både gott och ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.