Fredagsfemman #287

5. TV-afasi

Jag har helt glömt bort att det finns en TV. Med TV-kanaler. Där det sänds program. Med riktiga sändningstider. Jag är helt off alltså, missar till och med fotbollsmatcher och annan sport.  Skulle aldrig få för mig att – TILL EXEMPEL – sätta mig i soffan kl 20.00 och medvetet slå på Allsång på Skansen för att sitta still och titta en timme. Vad fort det har gått att bli TV-asocial, min generation är ändå uppväxt med ”riktig TV” i fler år än play-kanaler och internet. Är det NÅN av mina läsare som fortfarande kollar på ”vanlig TV”?

.

.

.

4. Hans Zimmer

Det här är Hans Zimmer. Människor som är tokgrymma på sitt jobb bör få veta det så nu säger jag det högt: HANS ZIMMER. DU ÄR EN HELT JÄVLA FANTASTISK KOMPOSITÖR. DU ÄR SÅ TOKBEGÅVAD PÅ DET DU GÖR ATT VI FILMÄLSKARE BORDE SLICKA DINA BRUNA MOCKASKOR (eller näääävafan…mocka???)….SVARTA SKINNSKOR VARTHELST DU GÅR FÖR DET DU GÖR FÖR FILMKONSTEN BÅDE NU OCH DÅ ÄR HELT FREAKIN EXTRAORDINÄRT. Jag tror jag började förstå din storhet i slutet på 80-talet med Rain Man och Twister men sen då, sen har det bara tickat på med Thelma & Louise, Eldstorm, True Romance, Andarnas hus, Rött hav, The Rock, Fredsmäklaren, Pearl Harbor, Black Hawk Down, The Ring, Madagaskar, Christopher Nolans Batman-filmer, Da Vinci-koden, Kung Fu Panda, Inception, 12 years a slave, Interstellar, Chappie, Man of steel, Freeheld, Batman V Superman, Dolda tillgångar och Dunkirk – för att ta NÅGRA exempel. Du har komponerat musik till 180 filmer (!!!) och förhoppningsvis har du många många kvar. Och EN Oscar på alla år. EN jävla liten Oscar. För Lejonkungen. Typiskt va, alla tror ju att det var Sir Elton som skrev rubbet där. #adlahans

.

.

.

3. Hyr Måste gitt!

Denna lilla pärla till film finns att hyra på Triart. SÅ värd 39 spänn! Den är värd 39 spänn trots att jag betalade två biljetter till fullpris på bio. Ja precis, SÅ värd är den.

.

.

.

.

2. Rick and Morty

Det är sjukt, det är twistat, det är samhällskritiskt, det är animerad icke-pk-vuxenhumor när den är som allra bäst OCH det är superroligt! Två säsonger finns på Netflix och det är bara att börja mumsa nu, avsnitten är alldeles lagom långa för sällskap under en fikapaus.

.

.

.

1. Filmspanarträff

Så är det dags för en filmspanarträff mitt i sommaren! Vilken film vi ska se? Luc Bessons nya Valerian and the city of a thousand planets såklart. En ”riktig biofilm”. På onsdag kan du läsa våra recensioner. Vi ses imorgon filmspaners!

.

.

.

8 svar på ”Fredagsfemman #287”

 1. 5. Föga otippat ser den här tanten fortfarande på ”vanlig” TV – också :-). Senast i går kväll på barfotamannen på fyran och på en av mina idoler, Mr Rosling, i SvT.

  3. Eller låna den – gratis – på ett bibliotek ;-).

  Ha en fin helg!

  1. Boknörden:
   5. Där har du ju två av mina fyra ”gubb-idoler”. Bara Björn Hellberg och Bosse Bildoktorn som saknas 😉

   3. Sant! Bibliotek är ju the shit! Speciellt med bra folk bakom spakarna som beställer in rätt filmer 😀

   Önskar dig också en trevlig helg!

 2. 5 Jodå tittar gärna på svt1 + 2 live bokar t.ex in serien om OJ var söndag – övriga kanaler göre sig ej besvär då de innehåller reklam.
  1 Väntat på att denna serie ska bli film länge men regissör, val av story och trailern har gjort mig mycket tveksam. Hoppas dock att den är bra och trevlig helg 😀

 3. 5: Nope, men det var lääänge sedan nu…
  4: Tror du det är typen av filmer eller typen av musik som förhindrat Zimmer från fler Oscars? Eller det faktum att han väl ganska ofta samarbetar med flera kompositörer?
  1: Yay

  Trevlig fredag

  1. Sofia:
   4. Det KAN också bero på att det nästan varje år är extremt hög nivå på samtliga nominerade. Det är kanske bara kantbollen som studsat fel, han har nog varit nära många gånger.

   1. Trevlig hemresa 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.