Fredagsfemman #291

1 september, 2017

5. Lost in translation-förbannelsen

För varje film som Sofia Coppola gör, vill man inte så gäääärna att den ska kännas lika speciell och bra som Lost in translation gjorde? Och blir man inte besviken på filmerna varje gång för att det är just Lost in translation man jämför med? Idag har De Begragna biopremiär, Sofia Coppolas senaste film men ett gäng coola kvinnor i huvudrollerna. Nicole Kidman, Elle Fanning och Kristen Dunst och sen är Colin Farrell med på ett hörn också. Ett stort kan jag anta.

.

.

.

4. Kaffe <3

Kanske är det en otippad grej här på fredagsfemman men jag vill ändå slå ett slag för en av mina följeslagare genom både mitt filmtittande OCH genom livet. Kaffe. Vilken uppfinning va! KAFFE! Och av alla sorters mer eller mindre svåruttalade kaffesorter är det den enklast möjliga jag älskar mest. Vanligt simpelt bryggkaffe. En sån underskattad dryck. Helst med mjölk såklart. Mycket mjölk.

.

.

.

3. Suspiria under bron på söndag

Dario Argentos Suspiria är en riktig toppenfilm, åtminstone tycker jag det. 5/5 fick den av mig när det begav sig (recensionen finns här) och det är ett betyg jag står för alla dagar i veckan. På söndag visar Bio Rio den som utomhusbio (mer info finns här) och det är ett riktigt evenemangstips. Bra film, myselipys under bron OCH en spännande chans att se originalet innan den amerikanska remaken dyker upp senare i år, fyrtio år efter originalet. Nu med Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton och Dakota Johnson i huvudrollerna.

.

.

.

2. Hehe… följetongen Veckans Matiné fortsätter

Veckans Matiné på Filmstaden Söder blir mer och mer intressant tycker jag (förr-förra veckan skrev jag detta och förra veckan detta). Eftersom SF:s kundtjänst inte riktigt svarar mig med förståelig information och jag hade vägarna förbi Filmstaden Söder så frågade jag helt enkelt i kassan. Jag såg också att den stora reklamskylten var borttagen. Jag blev dock inte så värst mycket klokare av kassapersonalens svar MEN personalen själva hade inte heller fått någon info. Dom hade själva ringt till kundtjänst för att kolla varför vissa filmer vissa tider gick in för ett billigare pris i kassan men fått till svar – från sin egen kundtjänst – att ”dom inte ville gå ut med den informationen på hemsidan”. Alltså, jag förstår verkligen inte. Min fascination för detta ”problem” beror enbart på att jag tycker det är en bra grej, en riktigt bra grej av SF och dom trycker upp reklamprodukter som uppenbarligen är gjord för att biobesökare ska läsa den, man vill – antar jag – få fler att besöka biografen under dygnets tidigare timmar, man har en chans att styra biobesökarna till vissa filmer pga sänkt pris MEN man vill inte gå ut med det offentligt. Bara på reklambanners, inte på appen/hemsidan där man kan boka biljetter. JAG BLIR INTE KLOK PÅ SF. Hur tänker PR-avdelningen? Jag fattar IIIIIINGENTING.

.

.

.

1. Sverrir Gudnason som Björn Borg

Titta på bilden. Titta snabbt eller sakta, titta hur du vill. Ser du Björn Borg eller ser du Sverrir Gudnason? Preciiiiiis, du ser Björn Borg alla dagar i veckan. Sverrir är så sjukt lik Björn Borg att det känns som ett casting-mindfuck. Vem kunde ana detta? Inte jag i alla fall. På måndag har filmen Borg smygpremiär för att sedan ha riktig premiär på onsdag. Självklart kommer jag se filmen. S-j-ä-l-v-k-l-a-r-t!

{ 11 comments… read them below or add one }

Sofia september 1, 2017 kl. 07:07

5: Jag hoppas att varje film ska vara bättre, men har hittills blivit besviken 😉
4: Jag slår ett slag för te!
2: SF — the mystery that keeps on giving…
1: Sjuuuukt likt, ser fram emot filmen

Trevlig helg

Svara

Fiffi september 2, 2017 kl. 12:44

Sofia:
Trevlig helg! 🙂

Svara

Steffo september 1, 2017 kl. 09:17

Trevlig Heeeelg! 🙂

Svara

Fiffi september 2, 2017 kl. 12:45

Steffo:
Detsaaaamaaaaaa 🙂

Svara

Carl september 1, 2017 kl. 09:56

5. Har aldrig förstått Lost in Translation-hajpen. Oavsett känns The Beguiled som en bra utveckling stilmässigt bort från den bubblan.

Svara

Fiffi september 2, 2017 kl. 12:46

Carl:
Det låter bra. Jag ska givetvis ge den en chans 🙂

Svara

Jojjenito september 1, 2017 kl. 16:50

5. Jag gillade i alla fall The Bling Ring!
4. Jag föredrar också vanligt hederligt bryggkaffe, men det är som att jag glömmer bort det när man går på alla dessa kaffekedjor nuförtiden. Har de ens bryggkaffe? Eller bara caffè americano?
1. Hoppas på denna.

Svara

Fiffi september 2, 2017 kl. 12:47

Jojjenito:
4. Dom vanliga kaffekedjorna har bryggkaffe. Gott sådant också (för det mesta)

Svara

Jojjenito september 2, 2017 kl. 12:57

Tack för tipset. Då ska jag beställa det nästa gång!

Svara

filmitch september 2, 2017 kl. 10:26

5 Hon är åtminstone alltid intressand
4 Guds gåva till mänskligheten!
2 Ridå

Trevlig helg

Svara

Fiffi september 2, 2017 kl. 12:47

filmitch:
Trevlig helg! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: