Fredagsfemman #304

5. Var tog november vägen?

På söndag är det första advent. Det är obegripligt. Det känns dessutom som man missar en adventssöndag eftersom den krockar med självaste julafton. Men nu är det dags att steppa upp, att fylla skåpen med pepparkakor, risgrynsgröt och sånt som smakar kanel och saffran. Om en månad vill man nämligen kräkas på sånt. Konstigt det där, att vissa saker är gott bara under vissa veckor på året. Som glögg. Vem är sugen på glögg i juli?

.

.

.

4. Julklappstips a la Herman Geijer

Igår hade vi årets konferens med jobbet och jag hade bjudit in en gästföreläsare dagen till ära. Herman Geijer är författaren, sommarprataren, föreläsaren och zombiekännaren som skrivit boken ”Zombieöverlevnad: Din guide till apokalypsen”. Oavsett om man ”tror” på zombies eller inte, hur kroppen och knoppen fungerar under kaos, panik och stress är detsamma. Det kan vara terrorattacker, krig eller annat som stör vardagen till max, som rycker undan mattan under våra fötter när vi minst anar det. Boken är väldigt intressant och Herman vet vad han pratar om. Och han satte definitivt guldkant på våran dag!

 

.

.

3. Streama film gratis med lånekortet!

Nu händer det grejjer i streamingvärlden vill jag lova. Och det här med att ha ett lånekort på bibblan har väl aldrig varit bättre – i alla fall om man inte bara gillar böcker utan även film? Kolla in sajterna Viddla och Cineasterna. Massor med film att hyra, 48 timmars hyrtid och alldeles gratis – med lånekort! Jag hoppas att detta leder till att betaltjänsterna blir tvungna att steppa upp ytterligare några snäpp vad gäller bredden på filmerna. Spännande tider väntar och hey- ge dom här streamingsajterna en chans! OCH SKAFFA LÅNEKORT!

.

.

.

2. Jonathan Groff

Alla som sett TV-serien Glee vet vem han är. Alla som sett TV-serien Looking vet vem han är. Men alla har inte sett vare sig Glee eller Looking men nu, NU tror jag banne mig att alla snart vet vem han är. I alla fall alla Neflixanvändare och alla som hänger med i TV-serievärlden. Holden Ford, ringer det en klocka? Mindhunter? Nu då? Jonathan Groff är killen som spelar huvudrollen i Mindhunter som FBI-snubben Holden Ford som har en faiblesse för seriemördares psyken. Grym är han, grym, oavsett om han spelar Jesse i Glee, Patrick i Looking eller den här kostymtjommen. (Här kan du läsa en mycket intressant artikel om honom i The Guardian)

.

.

.

1. Tjenare mannen!

Vad man än tycker och tänker om komediserier på TV4 så kan väl ingen säga att Solsidan som film betraktad inte är en succé redan på pappret? Jag har svårt att tänka mig att det funnits en filmkomedi som är en lika bombsäker biljettsäljare OCH skrattmysfest sedan Sällskapsresan 2. Jag kommer se filmen imorgon och allt under ett 3+betyg förvånar mig.

2 svar på ”Fredagsfemman #304”

  1. 4: Kul att det blev bra!
    3: Föredömliga tjänster. Tyvärr är mitt eget bibliotek i nuläget inte ansluten till någon av dem 🙂

    Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.