Frontier(s)

För att en film ska bli spännande måste den i mina ögon ha en rätt tydlig story och situationer i vilken jag kan sätta in mig själv i (om jag vill) och/eller känna igen mig i.

För mig är det också viktigt att filmens huvudpersoner är sådana jag kan känna sympati för, såna jag bryr mig om och vill väl. Att kasta in femtiofem kubikmeter artificiellt blod gör ingen film varken bra eller spännande, inte ens om den är fransk och ska vara sådär ”superäcklig”. Nyligen utskurna tarmar i närbild hjälper inte heller, inte avkapade hälsenor (jo, i Jurtjyrkogården, men då var hela filmen läbbig) eller döda människor inlindade i plast och upphängda i kylrum.

Nu måste jag erkänna att jag blev besviken. Frontier(s) är återigen en film som en del säger är ”det värsta dom sett” men jag tittade och käkade lunch samtidigt helt utan problem och det gjorde jag av en enda anledning: jag brydde mig inte ett skit om människorna i filmen dog eller överlevde.

Frontier(s) för mig är BARA en film och jag kan med lätthet se kameramän och make-up-artister springa omkring under inspelningen och då tappar filmen liksom hela meningen.

Ungdomar som kommer till ett läskigt motell med tveksam personal såg jag redan med avbitna naglar i Hostel (2005), att det är ett hotell drivet av franska nynazister i den här filmen är liksom inget extra pålägg, mer härsket smör.

Äsch. Det här var bjäfs.
Numera bortglömt bjäfs.

Här finns filmen.

19 svar på ”Frontier(s)”

  1. Visst är filmen bjäfs men jag fann den faktiskt underhållande men är då förtjust i landsbygd och vildmarksrysare. tyckte att filmen pendlade lite mellan komedi/skräck då den i sina stunder var så överdriven.

  2. filmitch:
    Vad skönt att du skriver så, för jag visste faktiskt inte ibland om det var meningen att jag skulle skratta eller inte.

  3. Jag insåg allra längst upp där det står "from the director of Hitman" att den här förmodligen inte var något för mig. Din text blev ytterligare ett bevis. Så jag tackar för att varningen! 😉

  4. Jag är bara helt fascinerad över att det finns folk som tror att referenser till Hitman är meriterande…

  5. Sofia:
    Det finns nog folk som tycker att Hitman platsar på all-time-high-listan för bästa filmer, jag personligen har svårt att fatta det men smaken är ju som baken. 😉

  6. Andreas skrev om Serbian Film för ett bra tag sen, den har varit lite av en snackis sen förra året, porr, mord o pedofili tror jag sammanfattar filmen ganska bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.