Veckans varulv: GINGER SNAPS

21 mars, 2017

I Amy Schumers fenomenala stand-up-show Live at the Apollo (finns på HBO) beskriver hon hur hon som typ 12-åring tappade båda framtänderna och fick sin första mens precis samtidigt. Det ena kanske aningens för sent och det andra aningens tidigt. I den här filmen är det storasyster Ginger som får uppleva sitt livs första rediga mensvärk samtidigt som hon blir biten av en varulv i en skog. Jag undrar om inte det sistnämnda klår Amys helvete ändå på nåt vis. Bullseye i otur är det i vilket fall för Ginger.

Systrarna Birgitte (Emily Perkins) och Ginger (Katharine Isabelle) är totalt besatta av döden eller som dom själva säger när dom leker en ”kvällslek”: ”Suicide is the ultimate fuck you! It´s so….us!” Dom är tajta, systrarna och fascinationen för döden är som ett osynligt kitt mellan dom. Men när Ginger börjar förändras, blir könsmogen OCH får hår både på bröstet och axlarna då glider dom isär och den redan introverta Brigitte blir ännu mer ensam.

Jag tycker storyn är bättre än filmen, sådär så att jag skulle kunna tänka mig att läsa boken om det hade funnits någon. Effekterna är mer än trivsamt kackiga och jag hade verkligen önskat filmarna antingen en större budget ELLER nån visual effectsmänniska med mer fingertoppskänsla.

Det är skönt att se tämligen okända skådespelare i huvudrollerna, det blir liksom mer ”på riktigt” då, även om Mimi Rogers spelar värsta sortens a-wanna-be-young-curlingmorsa.

Så summeringen blir att det var kul att ha sett filmen men den var inte nåt att hänga i julgranen.

Filmen är småsvår att hitta på laglig streamad väg (om man inte vill köpa den) men den finns faktiskt att se i sin helhet på youtube.

{ 5 comments… read them below or add one }

Sofia mars 21, 2017 kl. 13:27

Jag minns att filmen kändes rätt fräsch när den kom så det ska bli spännande att se om den håller för återtitt (på VHS!)

Svara

Pappan mars 21, 2017 kl. 16:10

Hade samma upplevelse, minns att jag var väldigt nöjd över att ha hyrt den på VHS. Tyvärr inte sett den sedan dess, får väl köpa den tids nog och hoppas att den håller.

Svara

Fiffi mars 22, 2017 kl. 16:20

Pappan:
Det finns ju så många filmer att se och se om, nya som gamla. Det är svårt att säga på förhand vilka som förtjänar en omtitt 🙂

Svara

Fiffi mars 22, 2017 kl. 16:19

Sofia:
Jag kan tänka mig att den var fräschare då än nu men jag hoppas att den håller för en omtitt för dig. VHS är ju alltid ett plus 🙂

Svara

filmitch mars 25, 2017 kl. 11:38

Säger som Sofia den kändes väldigt fräsch när den kom men vid omtitten höll den inte kan jag informera.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: