HAMILTON 2 – MEN INTE OM DET GÄLLER DIN DOTTER

5 september, 2012

Jag vägrar tro att jag är trögare än genomsnittet av Sveriges befolkning för jag vägrar tro att genomsnittet av Sveriges befolkning är så smarta att dom typ är medlemmar i Mensa.

Jag vägrar tro att jag ÄR så dum i huvet som jag känner mig under visningen av Hamilton 2 för jag sitter och tittar med vakna pigga ögon och ett fungerande intellekt men ändå, jag fattar fan inte vad filmen handlar om!

Jag försöker smälta filmen efteråt, försöker bena ut alla lösa trådar och vilka alla män var som sprang runt i filmen. Jag googlar, tittar på Lovefilms beskrivning av handlingen och tänker what the fuck, det där var inte filmen jag såg. Var har dom fått den där infon ifrån? Jag läser på SF´s hemsida och blir klokare men inte klok. Visst, ramhandlingen greppar jag, Hamiltons guddotter Natalie blir kidnappad av svartmuskiga män som vill göra henne till muslim för att straffa hennes ”onda” mamma men resten då? Alla män med olika nationaliteter som är dubbelagenter och trippelagenter och har svärd som ser ut som boomeranger och chefer med fula fitteslickarmustascher och som är naiva som dagisbarn fast dom ska vara SÄPO-chefer eller nåt. Jag fattar inte.

Sven Ahlström kan vara filmvärldens sämst castade person som Olof Cedervall, mannen jag då tror ska vara SÄPO-chef. Men eftersom jag inte är säker så googlar jag på ”Vem är Olof Cedervall” och får svaret: Olof Cedervall är en tandläkare i Norrtälje. Hitta tandläkare som erbjuder Tandblekning i Norrtälje. Ja, du ser ju. Allt är så luddigt. Jag blir liksom inte klok. Kanske är en omtitt enda lösningen men hell no, där går gränsen för min filmmasochism.

Finns det nåt som är bra med Hamilton 2? Ja. Reuben Sallmander. Jag skrattar lite när han pratar för det blir liksom too much men han är hård och han är ball och det här är inte sista gången han syns i en actionfilm.

Annars är det tunnsått med sånt som det går att vrida nån form av positiva droppar ur. Allt är totalt ologiskt. Det spelar ingen roll vilket arabland dom befinner sig i eller ska åka till, nog dyker Mouna upp som gumman i lådan, alltid med k-pistar och nån vräkig bil till hands. Och jag tror inte jag spoilar för mycket när  jag skriver att det kommer att bli ett fritagningsförsök, Hamilton vill ta hem Natalie (nähä!?) och detta gör han med hjälp av en specialgrupp bestående av fyra personer. Det är viktigt det där, det är bara fyra personer som vet om detta. Vad händer? Det kommer en HELIKOPTER och hämtar dom, en helikopter som vet precis var dom är och vart dom ska och det är inte en helikopter med autopilot direkt.

Nämen usch säger jag, precis som jag sa efter att ha sett första filmen. Tänk så mycket pengar som lagts ner på detta dravel och tänk så många genomsnittsinvånare i detta land som kommer vallfärda till biograferna för att se skiten. Jag vägrar att tro att jag är smartare än genomsnittssvensken men jag hoppas att fler säger som jag efter det här: Bespara mig en trea, jag tänker INTE se den!

{ 14 comments… read them below or add one }

Sofia september 5, 2012 kl. 12:51

Haha, underbar text! Gillar särskilt din hängivenhet för förståelse genom att försöka googla fram säpochefen 😀

Svara

Fiffi september 5, 2012 kl. 18:11

Sofia:
Och när inte ens googling hjälper då får man leva i ovisshet 😉

Svara

danne september 5, 2012 kl. 13:07

Anders Danielsson är SÄPO chef. Då jag skulle gestalta honom i ett amatör projekt i skolan.

Svara

Fiffi september 5, 2012 kl. 20:42

danne:
Ja, i verkligheten var han det men är han inte chef för Migrationsverket nu?

Svara

David september 5, 2012 kl. 18:08

Kul text. Men du, vad förväntade du dig egentligen? Att det skulle bli en avsågad etta visste vi väl redan sedan tidigt?

Svara

Fiffi september 5, 2012 kl. 18:13

David:
Jag förväntade mig att filmen skulle vara ganska exakt som den var men jag hoppades på aningens bättre. Men det är ingen film jag någonsin hade sett om jag betalt biobiljetten själv.

Svara

Nemo september 5, 2012 kl. 18:31

Tack en text som bekräftar vad jag anade… har sett trailen – och den får mig bara att bli osugen på att se den. Den levererar dock i ett avseende – den är helt obegriplig

Svara

Fiffi september 5, 2012 kl. 19:36

Nemo:
Den är precis så obegriplig som den verkar och det är sjuuukt irriterande att sitta i publiken som ett fån och inte fatta grejen. Såna här filmer brukar ju va nästintill banala storymässigt.

Svara

Voldo september 5, 2012 kl. 23:02

Vilken brutalt dålig undertitel filmen har. ”Man borde kanske köpa nötter” låter ungefär lika vettig. :S

Svara

Fiffi september 6, 2012 kl. 20:17

Voldo:
Jag antar att filmen var tvungen att heta detsamma som boken. Det kan man tycka vad man vill om 😉

Svara

Micke september 6, 2012 kl. 13:44

Fitteslickarmustascher, hur ser en sån ut?

Svara

Fiffi september 6, 2012 kl. 20:17

Micke:
Jag har försökt googla för att hitta en bra bild men det är svårt. Tyvärr måste du kanske se Hamilton för att förstå 😉

Svara

Martin Melin september 6, 2012 kl. 16:53

Haha!
Så mycket rätt i en text var det länge sen jag läste.
Kul! Och bra!

Jag gav den 2.5 på twitter och 3 på bloggen. PK!

Svara

Fiffi september 6, 2012 kl. 20:30

Martin:
Jag hade satt samma betyg på twitter som jag gjorde på bloggen – utan att blinka. Du var bra snäll du. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: