In the loop

31 augusti, 2011

Det finns filmer som är jäkligt underhållande utan att jag som tittar kan fnula ut riktigt varför.

In the loop handlar egentligen om en liten ynka felsägning, en minister som använder ett aningens tokigt ord i en radiointervju som gör att det möjligtvis kanske kan anas att han skulle vara positivt inställd till ett krig i mellanöstern, vilket han inte är men höjdarna inom partiet får lite panik.

Filmen utspelar sig i maktens korridorer både i London och Washington och jag tror att om man befinner sig i den världen yrkesmässigt, dagligen, så är filmen en hysterisk guldgruva. Jag tycker den är rolig, finurlig, allt det där men jag lyckas inte borra mig ända in i kärnan (för att använda en Armageddon-metafor).

Tempot är helt galet, dialogen alldeles lysande. Det är som att lyssna på något Woody Allen skulle ha kunnat skriva efter att ha knaprat en massa hallucinogena droger och fått diagnosen Tourettes. Det är så mycket härligt engelska svordomar och könsord att skulle filmen visas i ett ordcensurerande land skulle det inte låta annat än PIIIIP, PIIP, PIP, PIIIIIIIP hela tiden.

In the loop är en intelligent film och det går inte att halvslumra till den eller titta med ena ögat. Fokus gäller från första sekunden till den sista. Sitta med rak rygg rätt upp och ner i soffan, inte äta, inte dricka, bara koncentrera sig och absolut inte gå ut ur rummet utan att pausa, inte ens för en snabb-kiss.

Här finns filmen.

{ 13 comments… read them below or add one }

Henke augusti 31, 2011 kl. 13:40

Det är en stor utmaning att ens hänga med i dialogen. Jag trodde att jag var van att lyssna på det engelska språket, men jag hann inte med…

http://fripp21.blogspot.com/2010/04/in-loop-2009.html

Du jämför med Woody Allen på droger, jag jämförde med West Wing on speed! 🙂

Svara

fiffi augusti 31, 2011 kl. 16:40

Henke:
Hinna med går knappt om man inte är engelskspråkig från födseln vill säga. Då, kanske. 😉

Sen är nog din jämförelse egentligen mycket mer klockren än min men då jag aldrig sett West Wing så fick jag ta det som låg närmast för mig 🙂

Svara

Henke augusti 31, 2011 kl. 17:01

Oh la la, då har du ännu en suverän tv-serie framför dig (i The west Wing)!

Svara

fiffi augusti 31, 2011 kl. 17:20

Henke:
Vad gäller TV-serier så har jag nog miljoners miljarder sådana som jag ”missat”, även om misseriet är ett medvetet val för jag vete fåglarna när jag ska hinna följa en serie. 😉

Svara

Jojjenito augusti 31, 2011 kl. 21:56

Visst är den rolig och med ett galet tempo! Jag överraskade mig själv med att ge den en femma. Jag tror faktiskt det kan vara den enda komedi jag gett högsta betyg.

http://jojjenito.wordpress.com/2011/03/18/in-the-loop/

Svara

fiffi augusti 31, 2011 kl. 21:59

Jojjenito:
Läste din recension nu. En femma! Coolt! 😀

Svara

Movies - Noir augusti 31, 2011 kl. 22:38

In the Loop (2009) är riktigt bra, inget snack om saken. Sett den två gånger och var minst lika bra andra gången. Härligt tempo och dialogen är klockren. Man måste givetvis se den med text, inte så lätt att hänga med Malcolm Tucker annars, men helt underbart.

Svara

fiffi augusti 31, 2011 kl. 22:48

Movies-Noir:
Jag stängde av textningen för jag hann varken med att lyssna eller läsa. Då var det bättre att bara släppa allt och lyssna på dessa häääärligt brittiska svordomar 🙂

Svara

Movies - Noir september 1, 2011 kl. 01:39

Jag har iofs sett den med engelsk text, att rekommendera faktiskt. Brukar se de flesta med engelsk text nu när jag tänker på det. Sällan man känner att man missar något. Oftast funkar det bättre än svensk faktiskt.

Svara

Fiffi september 1, 2011 kl. 08:37

Movies-Noir:
Jag tycker text – ibland – oavsett språk kan störa en del, speciellt i filmer som dräller av effekter. Då brukar ju oftast storyn vara såpass lättförståelig dessutom att textning inte behövs av den anledningen 😉

Svara

Movies - Noir september 1, 2011 kl. 14:58

Absolut, det håller jag med om. Men är det en ”smart” film vill man gärna ha text så man inte missar viktiga detaljer. Är det en effektfilm så kan man lugnt njuta av spektaklet utan att behöva anstränga sig 😉

Svara

Martin september 3, 2011 kl. 11:51

En fantastiskt rolig och underhållande film 🙂
Är det något britterna är bra på så är det komedi som både är ”smarta” och ”barnsliga” på en och samma gång.

Jag hörde din tidigare åsikt om TV-serier, men jag måste ändå rekommendera serien som ”In the Loop” är baserad på, The Thick of It.
Har samma humor som filmen.
http://royalewithcheese.blogg.se/2011/april/the-thick-of-it.html
http://royalewithcheese.blogg.se/2009/september/in-the-loop.html

Svara

fiffi september 3, 2011 kl. 21:24

Martin:
Ännu en TV.-serie som jag missat. Jag får hoppas att jag blir en frisk och seende pensionär så har jag något vettigt att göra då med all min fritid.;)

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: