JUNO

20 september, 2017

Trots att jag sett den här filmen tre gånger sedan jag startade bloggen för snart åtta år sedan så har jag inte skrivit om den.  Inte förrän nu. Vissa filmer hamnar liksom mellan stolarna fast dom inte förtjänar att vara där och skriver jag inte om filmen direkt är det inte alltid jag minns att jag ska göra det. Det kommer ju nya filmer hela tiden, filmer som känns viktigare att skriva om även om dom är sämre. Weird det där.

Juno är en alldeles fantastisk liten film, en PÄRLA helt klart. Ellen Page spelar Juno, den unga tjejen som plötsligt blir gravid och som bestämmer sig för att adoptera bort barnet till ett par som desperat vill bli föräldrar. Hon kommer nära den blivande pappan (Jason Bateman) och hans fru (Jennifer Garner). Pojkvännen Paulie Bleeker (Michael Cera) har inte mycket att säga till om.

Junos föräldrar spelas av Allinso Janney och J.K Simmons och du ser ju, finns det NÅT att INTE gilla med den här filmen. Rollistan är som en våt dröm och DESSUTOM är det Jason Reitman som regisserat hela tjottaballongen, Jason Reitman som strax innan Juno regisserade Thank you for smoking och strax efter Up in the air. Kanonfilmer alla tre!

Det här är en perfekt film att se en regnig hösteftermiddag om du av någon anledning är hemma, hängig och eländig och vill se nåt mysigt, välgjort, lagom lättsamt och BRA.

 

{ 6 comments… read them below or add one }

Malin september 20, 2017 kl. 16:24

Du får inte glömma filmmusiken! Också underbar!

Svara

Fiffi september 22, 2017 kl. 22:15

Malin:
Sant! Den är verkligen jättebra!

Svara

Sofia september 21, 2017 kl. 18:00

Jag har bara sett den en gång men blev väl ungefär lika swept away av Ellen Page som alla andra. Trevligt att se att den håller för en omtitt

Svara

Fiffi september 22, 2017 kl. 22:16

Sofia:
Juno känns lite på samma sätt som Up in the air, att den blir bättre och bättre för varje omtitt. Man ser nya saker och allt fördjupas. Det är fint.

Svara

Henke september 22, 2017 kl. 12:36

Har också bara sett den den enda gången. Är lite tveksam till om jag vågar se om den. tror inte att den kan matcha mitt minne av den… :-/

Svara

Fiffi september 22, 2017 kl. 22:16

Henke:
Om du inte tror den kan matcha minnet är det kanske lika bra att avstå. Men det finns ju också en chans att den är ÄNNU bättre andra gången.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: