Katastroffilmstisdag

Nu när sjöodjuren har övergivit onsdagarna är det dags för ännu en favoritgenre att göra entré som veckotema här på bloggen: Katastroffilmer.

Finns det nåt mer kittlande, nåt mer härligt galet actionspäckat än när effektmakare får en välfylld pengapåse och mandat att gå bananas och bara hitta på precis vad dom vill bara ingen sett nåt liknande förut?

Jag får skönt högt blodtryck av såna här filmer. Jag blir både glad och rädd på en och samma gång för TÄNK OM detta skulle hända på riktigt? Tänk om, liksom.

Enligt Wikipedia är katastroffilm en filmgenre som specifikt riktar in sig på olika sorters katastrofer som hotar en stad, ett land eller hela Jorden och mänskligheten. Jag kunde inte ha formulerat det bättre själv. Så vik tisdagarna framöver för läsning om vulkaner och andra naturkatastrofer, för meteorer, för stora isiga saker i havet, för analys av relationer som klarar av hetsiga biljakter, hopp, skutt och klättring, smutsiga kläder, idiotiska val och ond bråd död.

Jag har redan recenserat ett gäng sådana filmer och vilka dom är kan du läsa här. Alldeles strax kommer den första tisdagsfilmsrecensionen och det blir en av mina riktiga favoriter.

5 svar på ”Katastroffilmstisdag”

  1. Känns som att risken för bottennapp (I kill me… 🙂 är marginellt mindre än vad gäller sjöodjursonsdag…

  2. addepladde:
    Kul att det är en genre du också gillar. Å andra sidan, hur kan man INTE gilla katastrofer? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.