KINGSMAN: THE SECRET SERVICE

Det finns egentligen bara tre saker jag vill få fram med den här recensionen.

1. Lägg namnet Tarin Egerton på minnet. Han är den unga förmågan som spelar ”Eggsy” i den här filmen, killen vars pappa var en agent, en Kingsman och som blev mördad när ”Eggsy” var liten.

Tarin Egerton är anledningen till att jag kan sitta lugnt framför TV:n och se Tom Cruise åldras i sin takt för Tarin är nästa generations Tompa. Dom till och med SPRINGER likadant! Mission Impossible-filmerna är säkrade i fyrtio år framöver, resten av mitt liv! Vilken glad pensionsförsäkring för alla oss blockbusterdiggare.

2. Vem kunde ana att Colin Firth var en sån badass?

Här ser han ut som George i En enda man men är lika dödligt smidig som James Bond och lika brutal massmördare som Danny Trejo i Machete. Alla vi som är med i Colin Firth Fan Club redan innan kan inte göra annat än att klappa händerna som crazy persons och dreggla lite osnyggt i en manglad linneservett.

3. Vilken sprudlande jävla gladbomb den här filmen är!

Regissören Matthew Vaughn visade redan med Kick-ass att han var en jäkel på att maxa sin ”kvart i rampljuset” och Kingsman: The Secret Service är inte ett dugg sämre. Här är det tjofaderittan-actiongalenskaper från första sekund till sista och trots att filmen är hela 129 minuter lång saggar den aldrig. Jag njuter av filmen, den är helt jävla galen, jag vill inte att den ska ta slut. Jag vill höra Samuel L Jackson lespa i flera timmar till, jag vill se Hanna Alström bjussa på analsex som den svenska prinsessan Tilde och jag vill se mer av Tarin Egerton. Jag hoppas på en Kingsman-film till, en två eller tre. Det här är en alldeles för bra grundpremiss för att släppas vind för våg.

Mer Kingsman åt folket, hör ni det over there!

10 svar på ”KINGSMAN: THE SECRET SERVICE”

  1. filmitch:
   Jag tycker det var extra härligt att filmen vågade vara så ”konstig” som den var. Lite politiskt inkorrekt kanske till och med. Man visste liksom aldrig vad man skulle få se och det är ALLTID ett plus 🙂

 1. Det som känns lite tråkigt för min del är att den där unkna analsexgrejen helt tagit över och fått mig att nästan glömma att den på det hela taget ändå var en rätt underhållande film.

  1. Sofia:
   Visst var det unket på ett sätt _samtidigt_ på ett annat sätt väldigt….fräscht. Bara det att dom fick igenom scenen, att producenter och andra inte sa app-app-app och stoppade denna lilla del av manuset känns ”modigt” på nåt vis. Fast vi är nog många som hellre skulle se dessa ”modiga fräsch-heter” vridas ett varv till för att på riktigt slippa unkenheten. Men det är kanske på gång? Ett myrsteg i taget.

   1. Visst var det vågat, men som du säger, ändå så jäkla nattståndet att Hjältens belöning är sex. I det avseendet tror jag banne mig att det skulle vara mer vågat att ha tagit den grejen i någon heeelt annan riktning.

    1. Sofia:
     Men inte vilket sex som helst OCH dessutom med en svensk prinsessa! Tänk om den scenen hade varit med i en…svensk…film 😀

     1. Den svenska synden lever och frodas. Tror att det nog är en anledning till att man fick igenom det ”skämtet”, hade varit svårare med en brittisk dito. Tror jag då

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.