LAST VEGAS

En låtsas ligga sjuk och nerbäddad när sonen kommer för han ska rymma ut genom fönstret som en annan hundraåring. En gnäller när en snäll granne kommer med god soppa. En har ett äktenskap som går på tråk-sparlåga och förväntas fixa det genom att åka till Las Vegas med en kondom och ett viagrapiller som frun skickat med. En ska gifta sig med en mycket yngre kvinna och har tänder så sprakande vita att dom förtjänar en egen rad i eftertexterna.

Nu målar jag med stora penseln, jag vet. Jag rollar med svart färg över hela filmidén för jag hade trott det skulle vara mysigt och roligt att se fyra skådespelarlegender åka på gruppresa till Las Vegas en sista (?) gång. Jag trodde detta skulle vara en ålderdomshemsvariant av Baksmällan men det visade sig vara en unken tripp genom gubbsjukans land.

Mary Steenburgens närvaro gör att båten inte kapsejsar fullständigt och det finns ett par sköna scener men för övrigt hjälper inte fyra bra skådespelare (okej, tre då, De Niro är ingen favvo även om han funkade i Grudge Match) när manuset är så urbota dåligt.

Jag inbillar mig att det här är en film för män, 50+. Jag är ingen sådan. Betyget kan inte bli annat än en svag tvåa, sköljd genom frätande tandblekningsmedel.

Henke och Christian har också sett filmen. Är dom mer 50+ än jag?

7 svar på ”LAST VEGAS”

   1. Jag började nästan fundera i tematermer. Spontant känns ”sista natten med gänget”-filmer med män i rollerna vanligare (Wild Hogs, Space Cowboys, Grown Ups?) men det är kanske bara en fördom som kan avfärdas om man försöker leta lite efter kvinnliga motsvarigheter?

    1. Sofia:
     Det känns spontant inte som att det kryllar av kvinnliga motsvarigheter. Är det inte mest möhippor det är frågan om när kvinnor partajar i grupp på film?

     1. Min känlsa stämmer överens med med din känsla. Då måste det ju vara sant! 😉 Fast vi har ju Calendar Girls förstås. Och den där Margold Hotel, var det bara kvinnfolk i den?

  1. filmitch:
   Visst finns det beröringspunkter mellan Bäst före och Last Vegas men jag tycker Bäst före är en långt mycket trevligare film. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.