LUCKA #4: KRAMPUS – THE RECKONING

4 december, 2016

Krampus, vad är det för figur då? Man skulle kunna säga att han är antitomten. Där Tomten belönar snälla barn med julklappar där straffar den djävulslike Krampus dom elaka.

Han är kanske inte lika känd här som han är i vissa andra europeiska länder (som Österrike, Ungern, Tjeckien, Kroatien och Slovenien till exempel) men jag tror bara det är en tidsfråga tills kidsen har lika bra koll på honom (om Krampus nu är en han?) som på andra…monster.

Den här filmen handlar om en liten familj med unga Zoe i centrum (Amelia Haberman), en liten tjej som ritar en teckning föreställande sina närmaste men ”glömmer” sin syster. Var är hon nånstans? Den här lilla tjejen tror att nåt som heter Krampus finns och att den är hennes vän. Doktorer tror att hon hallucinerar, hon själv är bombsäker.

Jag sitter och väntar och väntar på att nåt läskigt ska hända, på att krampusen ska dyka upp, på att det ska bli lite effekternas julafton men jäääävlar vad jag fick vänta. Filmen utger sig för att vara betydligt mer än den är, om man ska vara snäll och det ska man väl annars kommer Krampus…

Betyg på filmen:

Mängden julmys:

{ 2 comments… read them below or add one }

Pappan december 4, 2016 kl. 15:24

Ser verkligen ut som skräp, inte överraskad över betyget direkt.

Svara

Fiffi december 4, 2016 kl. 19:55

Pappan:
Jag trodde att det var den här Karmpusfilmen när jag började titta:
http://www.imdb.com/title/tt3850590/?ref_=nv_sr_1

men det kom aldrig nån Toni Collette….:(

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: