Månadens filmsnällis: Talia

4 september, 2011

Tjejer är inte alltid så bra på att vara schyssta mot varandra. Istället för att hjälpas åt, stötta och säga snälla saker ska det bitchas,  ältas, snackas skit och spelas ut mot varandra, allt för att få killarna intresserade eller för att känna sig aningens bättre, snyggare, smalare, smartare själv. Jag gillar inte det där alls och jag har i vuxen ålder förstått att det finns en anledning till att jag i hela mitt liv alltid haft fler killkompisar än tjejditon.

Igår såg jag en film på bio som gjorde mig glad. Ja, hela filmen hade den inverkan på mig men mycket av den känslan har jag en tjej som heter Talia (Gugu Mbatha-Raw) att tacka för.

Talia är Larry Crownes nyfunna skolkompis (i filmen som innehåller hans namn) och om det fanns fler tjejer som hon i världen så skulle många kvinnors-tjejers-flickors liv bli såååå mycket enklare. Och härligare. Och snällare.

Talia är en tjej som hjälper andra utan baktankar. Hon är varm, hon har integritet, hon är rak och kör sin grej i alla lägen och har därmed ingenting att dölja vare sig för sig själv eller för sin pojkvän. Hon beter sig lika mot alla, har inga knepiga issues, hon gillar sig själv och tänk vad enkelt det är att tycka om andra om man tycker om den människa man är allra närmast – sig själv.

Talia är ett toppenexempel på både en riktig filmsnällis och en mycket välskriven filmkaraktär. När tjejer är som Talia är dom inte så tokiga alls.

{ 4 comments… read them below or add one }

Micke september 4, 2011 kl. 15:20

Vi ser ju båda på mycket film, men det är alltid kul att ge filmtips. Det ska bli intressant att få läsa din recension av The War Zone.

Svara

fiffi september 4, 2011 kl. 22:29

Micke:
Den är klar nu så jag lägger upp den imorgon eftermiddag.

Svara

hannele september 23, 2011 kl. 17:16

hej. fick tips om din sida av en föräldrer på mitt jobb.
denna film som du precis beskrev värkar värkligen bra, det är ju en dröm att kunna vara så där jag försöker värkligen tyvärr misslyckas man ibland men oftast är jag en god medmänniska som gör alla väl i min omgivning och mig själv.

Svara

Fiffi september 24, 2011 kl. 10:33

hannele:
Välkommen! Kul att du hittade hit 🙂
Att vara snäll både mot andra OCH sig själv är alltid bra 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: