MARSHLAND

Dagens film är en spansk liten thriller som är mumsfilibabba för alla oss som gillar första säsongen True Detective.

Två unga flickor försvinner och hittas brutalt mörade och poliserna Juan (Javier Gutiérrez) och Pedro (Raúl Arévalo) blir satta att utreda fallet.

Juan är den äldre, luttrade polisen som har lätt till att ta till knytnävarna och man känner att han har ett mörkt förflutet. Pedro är yngre och tystare, håller sig i bakgrunden, beskådar och tänker mer än pratar. Han är dessutom väldans lik Matthew McConaughey till utseendet så det är lätt att jämföra filmen med True Detective även på detta sätt och inte bara via den mörka historien, att vissa scener innehåller djurhorn samt vyer över landskap och vägar filmade i fågelperspektiv.

Jag tycker väldans mycket om den här filmen och att dom pratar spanska gör kanske att filmen känns lite mer annorlunda än den egentligen är. Historien utspelar sig dessutom 1980 så den är skönt retro i känslan och bjussar på ett soundtrack som innehåller klassiker som I Yes sir, I can boogie med Baccara.

Så mitt tips är tämligen enkelt, springer du på den här filmen, ge den en chans!

Jag har sett att Marshland visas på Folkets Bio på flera ställen runt om i Sverige. Du som har chansen att se den på stor duk – do it!

4 svar på ”MARSHLAND”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.