MEN IN BLACK INTERNATIONAL

Är Chris Hemsworth beviset för att Hollywood äntligen blivit jämställt?

Efter hundra år av mallad kvinnohud på film (timglasfigurer, skyltdockekvinnor, size zer0-ideal och damsels in distress med putande läppar och stora men ändå yppiga bröst) har vi ÄNTLIGEN (?) fått en skådespelare som världens kvinnor i princip kräver ska visa sitt sixpack varje gång han visar sig på vita duken. Chris Hemsworth har blivit den där Marilyn Monroe-gentlemannen, den där Kim Basinger-karlakarlen, den där Angelina Jolie-bimbon, den där Sandra Bullock-charmknutten MEN då han är man har han även lyckats med det som extremt få kvinnliga skådespelare lyckas med: vara skitsnygg OCH ändå landa dom komiska rollerna.

Chris Hemsworth är nämligen The Whole Package och helt ärligt, har vi någonsin skådat en skådespelare av denna kaliber förut? Perfekt jävla kropp, sol-och-vårar-charm, actionkillekompetens, huvudet på skaft OCH hundraprocentig komisk tajming. Tom Cruise är nära men han faller på längden. Han är bara 99%, Chris H är 100. Channing Tatum är nära men han är lite för rugbybiffig. Matthew McConaughey är nära men lite för kristen.

Chris Hemsworth snor varenda roll och gör den till sin och jag kan liksom inte sluta imponeras. I Men in Black International har han ljusblå linnebyxor och ljusrosa skjorta och SNUBBEN KLÄR I DET! Man blir ju förbannad! Hur många män fixar den biffen? Tom Cruise skulle se ut som en Ahlgrens bil. Channing Tatum skulle se ut som han var på pyjamasparty i lånade sovkläder. Matthew McConaughey skulle skippa brallorna och köra skjortan till sina Lee-jeans istället. Chris Hemsworth ser ut som om han aldrig haft annat på sig. Totalt jävla avslappnad.

Märker du att jag inte skriver så mycket om själva filmen? Svårt att missa det, va? Det beror på att det inte finns så mycket att skriva. Det här är nämligen urtypen av en generisk sommarblockbuster, en biografindragare för att vi ska avstå sol och uteliv en stund och istället njuta av AC, popcorn och jätteläsk och som sådan funkar filmen givetvis. Den är absolut tillräckligt bra för att duga som tidsfördriv. Jag klagar inte. Jag hade ganska kul. Eller kul….trivsamt.

Chris H och Tessa Thompson är en bra MIB-duo. Snygga i svarta kostymer. Emma Thompson, Rafe Spall, Liam Neeson och Rebecca Ferguson är också bra. Musiken är bra. Effekterna är bra. Manuset är….kanske inte så bra. Men spelar det någon roll? Nä. Chris Hemsworth i babyblå linnebyxor, hallå. Hollywoodproducenterna vet vad som säljer och när vi kvinnor får chansen att få det män i alla tiderna fått serverat är vi tillräckligt dumma för att säga ja tack och amen. Precis som män alltid gjort.

Vi är nog inte så olika varandra egentligen.

 

 

.

Jag såg filmen tillsammans med Har du inte sett den?-Carl och The Nerd Bird-Cecilia. Nu återstår att se om någon av dom skrivit om filmen. Är namnen klickbara är svaret ja.

8 svar på ”MEN IN BLACK INTERNATIONAL”

 1. Just Marilyn Monroe är väl ett av undantagen som bekräftar regeln. Det är nog bra för balansen i världen att det inte är jättemånga som är bäst på allt.

  1. Sofia:
   Det finns så många andra som skulle skriva samma text med fullt fokus på Tessa och som skulle göra det bättre än jag. Visst är det toppen med en kvinnlig huvudroll i en film som denna – och en svart kvinna som grädde på moset – men i mina ögon är hon det normala och kroppsfixeringen av Chris det som är annorlunda. 🙂

   1. Jag kan hålla med om att Chris H är lite av ett unikum med sitt mer eller mindre kompletta paket. Möjligen tänker jag att den tidiga Matthew McC kan ses som en föregångare? Kroppsfokus, hyfsad i både komedier och drama?

    Snackar vi rent kroppsfokus tycker jag att Jamie Dornan också objektifierats rejält mycket i 50 Shades men han har varken charm eller humor 🙂

 2. Haha alltså du gick verkligen igång på Hempa. Jag tyckte inte han var övercharmig i denna film faktiskt, lite för disträ/tom i bollen för att verkligen vara attraktiv. Han är mer underhållande som Thor enligt min mening. Men absolut, han kan få kredd för att han lyckades se så ledig ut i ett par ljusblå linnebyxor och rosa skjorta 😉 Men tycker nog att Tessa T vann charm-tävlingen. Har du sett henne i Westworld? Stenhård.

  1. Cecilia:
   Jag tycker nog inte att han var övercharmig här, inte som i Thor Ragnarök men det var nåt med honom som stack ut. Den här kroppsfixeringen skulle aldrig ha funkat med Will Smith. Inte ens med Tommy Lee Jones ;D

   Har inte sett Westworld men jag har sett Creed och Creed II 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.