NIO LIV

12 mars, 2013

Sandra (Elpidia Carrillo) har suttit i fängelse i över fyra månader när hon äntligen ska få träffa sin lilla dotter. I ett snabbköp möter den höggravida Diana (Robin Wright Penn) sin ungdoms stora kärlek och det river upp känslor hon inte riktigt var beredd på.

Holly (LisaGay Hamilton) har ett komplicerat förhållande till sin styvfar och försöker komma över det. Sonia (Holly Hunter) är sambo med en kantig man hon tror sig känna men chockas när han berättar en hemlighet.

Tonåriga Samantha (Amanda Seyfried) lever i en icke-fungerande familj och fungerar som nån obetald  medlare mellan sina föräldrar. Lorna (Amy Brenneman) ska på begravning men hamnar i en konstig situatuion med sitt döve ex. Ruth (Sissy Spacek) planerar en otrohet i ett motellrum, Camille (Kathy Baker) är arg på livet och ska opereras mot sin vilja och Maggie (Glen Close) besöker en kyrkogård tillsammans med lilla Maria.

Nio liv. Nio kvinnor. Nio nedslag i en verklighet som skulle kunna vara din, min eller vår. Det handlar om det som kanske anses vara ”inget speciellt” men som är det mest speciella av allt: ögonblick i livet som gör skillnad, på ett eller annat sätt. Vi växer av alla erfarenheter och även små nedslag i andras liv kan hjälpa en själv framåt. Och ibland kanske inte bara framåt utan up-up-and-awaaaaaay.

Superfin film. Jag tycker om den jättemycket.

 

{ 6 comments… read them below or add one }

Rebecca mars 12, 2013 kl. 14:32

Jag minns den som mycket bra men har inte sett den sen den kom. Då såg jag den på Stockholm Filmfestival och regissören Rodrigo Garzia var på plats.. han har ju gjort flera bra filmer och TV-serier, både innan och efter, men han är ganska ojämn!

Jag har för mig att filmen också är ojämn (?) och att några episoder verkligen sticker ut medan andra är sådär. Jag minns mest från Robin Wrigts episod och att jag fick upp ögonen för Amanda Seyfried som är mycket bra här.

Svara

Fiffi mars 13, 2013 kl. 06:45

Rebecca:
Den är lite ojämn då vissa episoder är bra och andra är mästerliga. Lägstanivån är dock väldigt hög.

Svara

filmitch mars 12, 2013 kl. 18:05

Har legat ett bra tag på min att se lista – verkar nu än mer intressant.

Svara

Fiffi mars 13, 2013 kl. 06:46

filmitch:
Kul att höra! 🙂

Svara

Pladd mars 12, 2013 kl. 20:12

Har sett att den här finns på Netflix och därför legat på se-listan ett tag. Kul att du bekräftar att den verkar bra.

Svara

Fiffi mars 13, 2013 kl. 06:47

Pladd:
Ja den är utan tvekan sevärd 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: