NO

Ibland när jag går på (tråkiga) 3D-visningar brottas jag med tvångstanken att ta av mig glasögonen och försöka titta på filmen utan.

Ibland brottas jag bra och behåller glasögonen på, ibland vinner tvångstanken och jag drar upp glasögonen i pannan, tittar på filmen nån minut eller två och sen, sen, seeeeeen kommer huvudvärken som ett brev på posten.

Att titta på No är som att trycka ner migrän i huvudet i 118 minuter. Den är filmad så den ska se ”gammal” ut, som en dokumentär om man så vill eller bara tidstypiskt från Pinochets Chile anno 1988. Tanken är god men resultatet förkastligt. Det är som att titta på dålig 3D utan glasögon – i TVÅ FUCKING TIMMAR!

Jag är ledsen, jag vet inte om jag ens kan bedöma filmen. Två pauser för Alvedon-intag, smärta mellan ögon och öron, så svindåligt gjord film rent fototekniskt att en kanske bra story går förlorad. Gael García Bernal är som alltid bra och han är fin i skägg men helt ärligt, filmen är piss.

Vad gör man inte för en filmspanarkompis, jag hade lovat Jojjenito att titta på filmen.Vad tyckte han? Här är hans funderingar kring No, en film som blev Oscarsnominerad för Bästa utländska film 2012. Jag hoppas han slapp huvudvärk.

6 svar på ”NO”

 1. Jag såg filmen inför det årets Oscarsgala och jag kan bara hålla med om fotot. Det var mycket irriterande på sina håll. Har inget emot att man försöker få det att se äldre ut, men det finns andra sätt än att förstöra det hela på.

  Gav den ett godkänt betyg, men i ärlighetens namn minns jag inte så mycket av den. Så här skrev jag om No (de två översta bilderna visar lite av det undermåliga fotot).

  1. Movies-Noir:
   Jag tycker det kan vara både charmigt och befogat att filma en hel del filmer så att dom ”ser äldre ut” men detta är bortom allt sans och vett. Det var – för mig – knappt tittbart och det är något jag aldrig varit med om förut. Det är möjligt att mina ögon är extra känsliga på nåt sätt men inte tusan ska man behöva få värsta huvudvärken när man ser en helt vanlig DVD-film på en helt vanlig TV? Men jag är glad att filmen funkade lite bättre för dig 🙂

 2. Haha, what? Märkligt att en sån detalj som dåligt foto kan ge såna extrema symptom. Men det var ruggigt fult fotot, kan bara hålla med. Fast man kan ju även säga att det var ett imponerande dåligt foto. 😉

  Eftersom jag inte fick ont i huvudet, hur ful filmen än var, så blev det en trea till slut pga ett ganska intressant ämne. Gillade även metainslagen med personerna som spelade sig själva.

  Ber om ursäkt för att ha bidragit till migrän.

  1. Jojjenito:
   Det går att få migrän av betydligt otrevligare saker än en film så du behöver inte be om ursäkt. Det var snarare intressant att upptäcka en ny bieffekt till filmtittande som jag aldrig märkt av förut 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.