Fredagsfemman #194

5. Nu är biljettsläppet igång till Stockholms filmfestival!

11-22 november intar Stockholms filmfestival ett gäng biografer i storstan igen. Klicka här för att läsa programmet och köpa biljetter.

.

.

.

4. Så mycket bättre

Första avsnittet av säsongens Så mycket bättre blev en gråtfest för mig. Fan, det programmet lyckas ofta bli det. Det är nåt speciellt det där med glada, rörda snällisar och all den fina musik som framförs. Jag tycker så HIMLA mycket om det där programmet och jag är genuint glad över årets artister. En jättekul mix av personer som alla verkar vilja bjussa på sig själva utan divalater. SJUKT bra TV det här!

.

.

.

3. Monster´s of film på SF Anytime

Nästa vecka drar Monster´s of film-festivalen igång i Stockholm igen med en hel massa sköna filmer på programmet.  Men för alla som inte bor i Stockholm eller av andra anledningar inte kan/vill besöka festivalen så går flera av filmerna att se på SF Anytime även detta år. Riktigt bra samarbete tycker jag! När ska Stockholms filmfestival göra nåt liknande?

.

.

.

2. Rösta på din favorit!

Glöm inte att hoppa in och rösta på din favoritfilmblogg! Du gör det enkelt som tusan genom att klicka här. Jag blir superglad om du röstar på mig men överlever utan synliga men om du röstar på någon annan. Blir kanske liiiite ledsen i ögat men det går över. Men du….hur som helst…rösta. Det är alltid bättre att göra det än att avstå. Demokrati, you know! 😉

.

.

.

1. Skräckfilmsveckan coming up!

På måndag startar den årliga skräckfilmsveckan här på bloggen och enligt gammal god tradition görs den i samarbete med Filmitch! Detta år får vi dessutom sällskap av ingen mindre än Rörliga bilder och tryckta ord-Sofia som även hon bjussar på skräckfilmsgodsaker varenda dag nästa vecka. Overload av rys och mys alltså och förhoppningsvis kommer det bli en salig och härlig blandning av nytt och gammalt, klassiker och nytt skit som helst borde glömmas bort, nostalgikänslor, filmtips och kanske en gäspning eller två. Hänger du med oss bland läbbigheterna?

.

.

Årets Filmblogg 2013 är utsedd!

Och nej, det blev inte Fiffis filmtajm.

Grattis Onyanserat! Det är svårt för fyra cyklister (ensambloggare) att tävla mot en full utrustad turnébuss (en filmsajt) men jag tycker vi kämpade väl.

Tack till alla som nominerade min blogg och tack till juryn som skrev detta fina:

”Vi skulle vilja ge hedersomnämnande till Fiffis filmtajm för ett fantastiskt och framförallt personligt innehåll. Allt känns väldigt genuint och äkta, med glimten i ögat.”

Klicka in på MovieZine för att läsa mer.

Fiffis filmtajm är nominerad till Årets Filmblogg!

Vilken grej! Vilken julklapp! Fiffis filmtajm har gått vidare och är nu en av sex bloggar som är nominerade till MovieZines nya ärofyllda pris Årets filmblogg!

TUSEN TACK till alla som tagit sig tid att rösta, jag är så jätteglad att om glädje gick att mäta i nån form av fysikalisk eller psykologisk uppfinning så skulle mätaren slå i taket.

Nu ska bloggen granskas av en jury och stötas, blötas och jämföras mot övriga nominerade och i slutet av januari koras en vinnare. Här kan du läsa mer om tävlingen och vilka de övriga nominerade bloggarna är.

Må bäste kvinna, man eller filmsajtmedarbetargäng vinna.

Fredagsfemman # 95

5. Lolly? 

En av dom härligaste grejerna med den här årstiden är vintersport på TV på helgmornar. Jag kan inte säga att jag tittar superentusiastiskt men det är mysigt med snö (på TV), pålästa sportkommentatorer och André Pops i stickad tröja. André Pops ska förresten bli pappa igen. Han har tre söner. Tänk om det blir en flicka den här gången och tänk om hon skulle få heta Lolly.

.

.

.

4. JCVD

Jag undrar om inte Jean-Claude Van Dammes bästa och mest framgångsrika roll någonsin är i en reklamfilm för lastbilar. Hur knasigt är inte det?

.

.

.

.

3. The act of killing

Grandpa´s head is smashed. Så står det på textraden bilden här bredvid. Anledningen till att morfars huvud var sönderslaget på filmen barnbarnen satt och såg i samma morfars knä var att morfar spelade huvudrollen i filmen som handlade om honom själv. Men i verkligheten var han inte offret med sönderslaget huvud, han var den som slog. The act of killing är en hemsk, vidrig och gripande dokmentär men den är också vacker och otroligt smart. Alltså otroligt smart. Fram till 16 december finns filmen att se på svtplay. Se den. Snälla. (Klicka här)

.

.

.

2. En ny stjärna i På spåret

I kvällens deltävling av På spåret får jag återse en kvinna vars bok jag köpte på DN´s författarkryssning härom veckan. Hon har glidit upp och blivit min nya idol. Boken heter Främlingsleguanen, författaren heter Martina Montelius, hon är knasigt genialisk, var en bjussig sidekick till Jenny Strömstedt på TV i måndags och hade röda Martens på båten.

.

.

.

1. Glöm inte nominera din kandidat till Årets Filmblogg!

En kategori på MovieZine Awards är Årets Filmblogg. Det är en ny grej och en stor grej och en riktigt kul grej för oss som håller igång våra filmbloggar så gott vi kan. Klicka här för att nominera din alldeles egna favoritblogg. Du har fram till 20 december på dig. På juldagen presenteras dom sex bloggar som fått flest nomineringar och som sen går vidare till nästa steg och blir bedömda av en jury. Så precis som i våra vanliga val vart fjärde år så är din röst viktig. Jag skulle såklart bli superglad om jag fick din nominering men det allra viktigaste är ATT du nominerar, att du visar att du är en filmbloggsläsare och att du vill puffa för din favvoblogg vilken den än är. Må bästa blogg vinna!