Fredagsfemman # 95

5. Lolly? 

En av dom härligaste grejerna med den här årstiden är vintersport på TV på helgmornar. Jag kan inte säga att jag tittar superentusiastiskt men det är mysigt med snö (på TV), pålästa sportkommentatorer och André Pops i stickad tröja. André Pops ska förresten bli pappa igen. Han har tre söner. Tänk om det blir en flicka den här gången och tänk om hon skulle få heta Lolly.

.

.

.

4. JCVD

Jag undrar om inte Jean-Claude Van Dammes bästa och mest framgångsrika roll någonsin är i en reklamfilm för lastbilar. Hur knasigt är inte det?

.

.

.

.

3. The act of killing

Grandpa´s head is smashed. Så står det på textraden bilden här bredvid. Anledningen till att morfars huvud var sönderslaget på filmen barnbarnen satt och såg i samma morfars knä var att morfar spelade huvudrollen i filmen som handlade om honom själv. Men i verkligheten var han inte offret med sönderslaget huvud, han var den som slog. The act of killing är en hemsk, vidrig och gripande dokmentär men den är också vacker och otroligt smart. Alltså otroligt smart. Fram till 16 december finns filmen att se på svtplay. Se den. Snälla. (Klicka här)

.

.

.

2. En ny stjärna i På spåret

I kvällens deltävling av På spåret får jag återse en kvinna vars bok jag köpte på DN´s författarkryssning härom veckan. Hon har glidit upp och blivit min nya idol. Boken heter Främlingsleguanen, författaren heter Martina Montelius, hon är knasigt genialisk, var en bjussig sidekick till Jenny Strömstedt på TV i måndags och hade röda Martens på båten.

.

.

.

1. Glöm inte nominera din kandidat till Årets Filmblogg!

En kategori på MovieZine Awards är Årets Filmblogg. Det är en ny grej och en stor grej och en riktigt kul grej för oss som håller igång våra filmbloggar så gott vi kan. Klicka här för att nominera din alldeles egna favoritblogg. Du har fram till 20 december på dig. På juldagen presenteras dom sex bloggar som fått flest nomineringar och som sen går vidare till nästa steg och blir bedömda av en jury. Så precis som i våra vanliga val vart fjärde år så är din röst viktig. Jag skulle såklart bli superglad om jag fick din nominering men det allra viktigaste är ATT du nominerar, att du visar att du är en filmbloggsläsare och att du vill puffa för din favvoblogg vilken den än är. Må bästa blogg vinna!

8 svar på ”Fredagsfemman # 95”

 1. 5: Föredrar nog datorn framför TV på helgmorgnarna. Alternativ till Lolly: Cake.

  1: It’s so on! (Who am I kidding ;))

  Trevlig fredag på sig

 2. 3. En sevärd dokumentär om landet dit min son vill åka – kändes inte direkt lugnande. Bad vibes minst sagt.
  2. Såg om boken i dagens Go kväll och den verkar klart intressant. Däremot tyckte både hon och lagkamraten Dominica var småjobbiga i kvällens på spåret.

  1. filmitch:
   3. Du kanske kan lägga in nåt pappa-veto på resmålet? Om det nu finns ett sådant när barnen är myndiga? 😉
   2. Boken är störtskön! Men jobbiga? Det tyckte nog inte jag. Däremot var det en skön känsla att drämma till med en jordskredsseger från soffan – över BÅDA lagen 🙂

   1. Jobbiga och jobbiga… för tramsiga är kanske bättre beskrivning. Visst ska det tramsas lite På spåret men inte för mycket.
    Tog 10:an på Barcelona och Boston men Lund var inge stor framgång hos mig.

    1. filmitch:
     Jag tog alla tre på 10 poäng. Tror det var första gången någonsin. Var det ovanligt lätt i fredags eller var lagen ovanligt….dåliga?

 3. Den där filmbloggstävlingen är ett briljant initiativ. Inte för att jag skulle kunna välja enbart en, men just för att det är så många som förtjänar att lyftas fram. Ska bli kul att se resultatet sen.

  1. Pladd:
   Visst var det svårt att välja en, jättesvårt, men it has to be done 🙂 Bara det att priset ens finns är ju en vinst för oss alla filmbloggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.