Fredagsfemman #162

5. Vinn fribiljetter till It follows

Du har väl inte missat den lilla tävlingen som gör att du alldeles gratis kan få gå på bio och skrämma byxorna av dig? Klicka här för att vara med och tävla.

.

.

.

4. Orkar du inte läsa, lyssna istället.

Personligen tycker jag (såklart) att filmbloggar är det ultimata sättet att förkovra mig bland nya och gamla filmer och andras mer eller mindre personliga beskrivningar av dessa. Men ibland är det osmidigt att läsa bloggar. När man går på promenader i vårsolen till exempel. Eller när man försöker laga punka på bilen eller bara vill ha känslan av mer sällskap än vad bokstäver kan ge. Så här kommer två tips på filmpoddar som jag tycker är jättebra: Den perfekta filmen (med Niklas, Tommy, Fanny och Emilio) och Nörden & jag (med Fabian Nordlander och Viktor Engberg). Sådärja, nu kan solen fortsätta lysa.

.

.

.

3. Sista mannen på jorden

Sista mannen på jorden är inte bara en toppenbra svensk synthgrupp (lyssna här ska du få höra på nåt jävulskt bra!), det är också vad the last man on earth betyder på svenska. The Last Man on Earth är en väldans rolig och kanonmysig TV-serie om Phil (Will Forte) som är….den sista mannen på jorden. Håll utkik efter detta, du kommer fastna!

.

.

.

2. Filmspanarträff

Vadåååå, vad hände här kanske du tänker nu? Det är dags för månadens filmspanarträff och den hamnar bara på andra plats. ANDRA???!!!?! Ja så får det bli den här veckan när träffen krockar med något riktigt stort, något faktiskt ganska så väldigt stort i min värld. Men filmspanaträffarna är också stora. Och viktiga. Och roliga. Och spännande. Och härliga. Och snygga. Framförallt snygga. Filmspanarvänner, har jag kompenserat den halvsunkiga andraplatsen okej nu?

.

.

.

1. Jon Henrik Fjällgren

Jag har inget val, jag måste liksom tjonga upp den här killen på veckans förstaplats. Här är nämligen vinnaren i morgondagens Mellofinal. Det här är även vinnaren i hela Eurovision Song Contest i Wien och anledningen till att nästa års europeiska final kommer vara i nån arena i STOCKHOLMSområdet och INTE i Malmö fucking Arena. Jag älskar den här låten, den är magisk. Den gav mig ”vinnar-hurv” efter femton sekunder när jag hörde den första gången. Kom igen Sverige, visa var skåpet ska stå! Nu skickar vi en riktig svensk med en riktig kanonlåt till Eurovision!

.

.