Fredagsfemman #162

5. Vinn fribiljetter till It follows

Du har väl inte missat den lilla tävlingen som gör att du alldeles gratis kan få gå på bio och skrämma byxorna av dig? Klicka här för att vara med och tävla.

.

.

.

4. Orkar du inte läsa, lyssna istället.

Personligen tycker jag (såklart) att filmbloggar är det ultimata sättet att förkovra mig bland nya och gamla filmer och andras mer eller mindre personliga beskrivningar av dessa. Men ibland är det osmidigt att läsa bloggar. När man går på promenader i vårsolen till exempel. Eller när man försöker laga punka på bilen eller bara vill ha känslan av mer sällskap än vad bokstäver kan ge. Så här kommer två tips på filmpoddar som jag tycker är jättebra: Den perfekta filmen (med Niklas, Tommy, Fanny och Emilio) och Nörden & jag (med Fabian Nordlander och Viktor Engberg). Sådärja, nu kan solen fortsätta lysa.

.

.

.

3. Sista mannen på jorden

Sista mannen på jorden är inte bara en toppenbra svensk synthgrupp (lyssna här ska du få höra på nåt jävulskt bra!), det är också vad the last man on earth betyder på svenska. The Last Man on Earth är en väldans rolig och kanonmysig TV-serie om Phil (Will Forte) som är….den sista mannen på jorden. Håll utkik efter detta, du kommer fastna!

.

.

.

2. Filmspanarträff

Vadåååå, vad hände här kanske du tänker nu? Det är dags för månadens filmspanarträff och den hamnar bara på andra plats. ANDRA???!!!?! Ja så får det bli den här veckan när träffen krockar med något riktigt stort, något faktiskt ganska så väldigt stort i min värld. Men filmspanaträffarna är också stora. Och viktiga. Och roliga. Och spännande. Och härliga. Och snygga. Framförallt snygga. Filmspanarvänner, har jag kompenserat den halvsunkiga andraplatsen okej nu?

.

.

.

1. Jon Henrik Fjällgren

Jag har inget val, jag måste liksom tjonga upp den här killen på veckans förstaplats. Här är nämligen vinnaren i morgondagens Mellofinal. Det här är även vinnaren i hela Eurovision Song Contest i Wien och anledningen till att nästa års europeiska final kommer vara i nån arena i STOCKHOLMSområdet och INTE i Malmö fucking Arena. Jag älskar den här låten, den är magisk. Den gav mig ”vinnar-hurv” efter femton sekunder när jag hörde den första gången. Kom igen Sverige, visa var skåpet ska stå! Nu skickar vi en riktig svensk med en riktig kanonlåt till Eurovision!

.

.

16 svar på ”Fredagsfemman #162”

 1. 4: Oavsett vad man har i lurarna är det alltid trevligt med lite promenadsällskap. Jag brukar faktiskt också passa på att ringa mina föräldrar…
  3: Jag VISSTE väl att det inte handlade om Vincent Price 😉
  2: Yay
  1: Sorry, den går helbort för min del. Lika mycket som mello överlag. Jag är helt enkelt inte mello-kompatibel

  Vi ses 😀

  1. Sofia:
   3. Haha! Såg din tweet 😉
   1. Mello-kompatibel? Vilket bra ord. Då vet jag vad jag är – och du inte 😉

   Ses imorgon!

 2. 4. Hittade Den perfekta filmen för bara någon vecka sedan, lyssnade på första avsnittet och gillade det. Kommer att fortsätta lyssna.
  Nörden & jag har jag dock inte provlyssnat på. Men ska utan tvekan ge det en chans. Kan helt enkelt inte få nog av filmpoddar. 🙂

  3. Tre tummar upp där!

  1. Plox:
   Kul att du hittat den. Riktigt bra pod tycker jag. Det var ett lyckokast av killarna att ta in Fanny som ordinarie medarbetare 😀

 3. 5. Den vill jag se!
  4. Jag har i runda slängar 15 filmpoddar i rotationen och har i veckan fått upp öronen för ljudböcker. Jag behöver lite fler förseningar på pendeln för att hinna med. DPF har man dock alltid plats för.
  3. Den måste man kolla upp. Will Forte är underskattad. Du har inte sett Unbrekable Kimmy Schmidt får jag gissa. Annars skulle den nog finnas med på den här listan.
  2. Äntligen!
  1. Hipster-Roger Pontare? Det vore onekligen kul att se hur andra skulle försöka apa efter nästa år.

 4. 4. Tack för de fina raderna! Vårt mål är att bli Det Perfekta Filmbloggskomplementet 🙂

  1. Hoppas också på Fjällgren! Enigmas ”Return to Innocence” i Mello-tappning, hur kan man inte tycka om?

  1. Niklas:
   4. Ni är på väääldigt god väg! 🙂 Undrar var dom andra killarna tagit vägen förresten? Har du inte sett dom? Alltså Har du inte sett den-killarna?

   1. Goosebumps!!

   1. Hörde från Johan B att de tyvärr lagt ner sin podcast. Tråkigt, men jag hoppas och tror att vi inte har sett dem för sista gången!

 5. 3. Skägget Forte är kanoners just nu! Men glöm inte hans ”fru” också! 🙂 (Carl: Kimmy Schmidt verkar superlovande! Måste man ju bara spana in också!)

  1. Mellohelvetet!! Programmet vi älskar att hata! (och alla tittar! Ja, jag kommer att sitta där och glo jag med…)

  Goer Helger! 🙂

  1. Steffo:
   3. Frugan ja…. Jag är lite ambivalent där men det blir nog bra 😉

   1, Det är klart du kommer titta. Och sjunga Ojoj oj oj oj ojojoj och hjärtrösta på Kvinnaböske 😉

 6. Mnjae den har stora vinnarchanser men jag gillar Måns låt bättre – har svårt för sånger av det här ”naturalistiska” slaget 😉

  1. filmitch:
   Måns låt är jättebra tycker jag men 95% av det som gör låten så JÄVLA bra är scenshowen och det är inte den som tävlar – egentligen. Tycker jag då.

 7. 1. Håller med. Om allt. Vill minnas att senast det hände, att du (och jag) trodde så hårt på en segrare så sopade en fiolspelande liten norrman banan med Europa. Har du satt nån peng? 🙂 En fin helg tillönskas dig o er!

  1. Boknörden:
   Preciiiiiiiis! Det är preciiiiis samma känsla. En solklar Eurovisionvinnare. ALLA kan tycka om låten även om dom inte förstår vad han ”sjunger”. Jag har inte bettat på den. Än. Trevlig helg! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.