Fredagsfemman # 118

5. Heja Audrey!

Här kommer ett riktigt biotips! På måndag den 12 maj kl 19.00 visas Prinsessa på vift (Roman Holiday) på Biograf Victoria i Stockholm. Har du möjlighet att gå, gör det!

.

.

.

4. Heja Volvo?

Zlatan gör zuperzuccé när han gör reklam för Volvo. Jean-Claude van Damme gör suuuupersuccé när han gör reklam för Volvo lastbilar. Nu är det Robyn som gör (inte sån jätte) succé när hon gör reklam för Volvo med supercoolt målade naglar. Kampanjerna är ju strålande om man ser på dessa från Volvos synvinkel med uppmärksamhet/klick å sånt men om jag tittar från min egen, funkar dom? Tror jag på att Zlatan och Robyn verkligen skulle köpa och köra just Volvo? Får reklamfilmerna och dessa kändisar mig att vilja bli en volvoägare, att längta efter en sån bil? Nej. Nej. Nej. Inte det minsta. Inte alls. Hur tänker du?

.

.

.

3. Heja Sanna!

Imorgon smäller det, imorgon är det Eurovisionfinalen! Imorgon krockar det, imorgon krockar det jättemycket i min almanacka! Sen har jag mina undringar vad undo my sad är för nåt? Den här sångtexten hade knappast gett Fredrik Kempe, David Kreuger och ”K-One” toppbetyg på engelskaprovet.

Undo my sad
Undo what hurts so bad
Undo my pain
Gonna get out, through the rain
I know that I am over you
At last I know what I should do
Undo my sad

.

.

.

2. Heja Grekland!

Säga vad man vill om Sanna Nielsen, Undo är en ballad. Jag tycker inte om ballader. Punkt.  Mitt hjärta finns hos dom grekiska pojkarna Freaky Fortune och Risky kidd och låten Rise up.  συγχαρητήρια! Disco! Disco! Fast ärligt talat, jag skulle gärna se Conchita från Österrike som vinnare, ballad eller ej. Vilken röst! Vilken (Bond-)låt! Satan vad coolt det vore och vilken värdig vinnare.

.

.

.

1. Heja filmspanarna!

Imorgon är det månadsträff med Filmspanarna. Imorgon är det Markus som väljer film. Imorgon ska det bli mysigt. Imorgon ska jag försöka få plats med så många pusselbitar av livet att schemat banne mig är totalt fullsmockat men vad gör det när det bara är kul saker? Vi ses imorgon filmspanare, även om det inte blir så länge.

.

.

.

Fredagsfemman # 95

5. Lolly? 

En av dom härligaste grejerna med den här årstiden är vintersport på TV på helgmornar. Jag kan inte säga att jag tittar superentusiastiskt men det är mysigt med snö (på TV), pålästa sportkommentatorer och André Pops i stickad tröja. André Pops ska förresten bli pappa igen. Han har tre söner. Tänk om det blir en flicka den här gången och tänk om hon skulle få heta Lolly.

.

.

.

4. JCVD

Jag undrar om inte Jean-Claude Van Dammes bästa och mest framgångsrika roll någonsin är i en reklamfilm för lastbilar. Hur knasigt är inte det?

.

.

.

.

3. The act of killing

Grandpa´s head is smashed. Så står det på textraden bilden här bredvid. Anledningen till att morfars huvud var sönderslaget på filmen barnbarnen satt och såg i samma morfars knä var att morfar spelade huvudrollen i filmen som handlade om honom själv. Men i verkligheten var han inte offret med sönderslaget huvud, han var den som slog. The act of killing är en hemsk, vidrig och gripande dokmentär men den är också vacker och otroligt smart. Alltså otroligt smart. Fram till 16 december finns filmen att se på svtplay. Se den. Snälla. (Klicka här)

.

.

.

2. En ny stjärna i På spåret

I kvällens deltävling av På spåret får jag återse en kvinna vars bok jag köpte på DN´s författarkryssning härom veckan. Hon har glidit upp och blivit min nya idol. Boken heter Främlingsleguanen, författaren heter Martina Montelius, hon är knasigt genialisk, var en bjussig sidekick till Jenny Strömstedt på TV i måndags och hade röda Martens på båten.

.

.

.

1. Glöm inte nominera din kandidat till Årets Filmblogg!

En kategori på MovieZine Awards är Årets Filmblogg. Det är en ny grej och en stor grej och en riktigt kul grej för oss som håller igång våra filmbloggar så gott vi kan. Klicka här för att nominera din alldeles egna favoritblogg. Du har fram till 20 december på dig. På juldagen presenteras dom sex bloggar som fått flest nomineringar och som sen går vidare till nästa steg och blir bedömda av en jury. Så precis som i våra vanliga val vart fjärde år så är din röst viktig. Jag skulle såklart bli superglad om jag fick din nominering men det allra viktigaste är ATT du nominerar, att du visar att du är en filmbloggsläsare och att du vill puffa för din favvoblogg vilken den än är. Må bästa blogg vinna!