Fredagsfemman # 118

5. Heja Audrey!

Här kommer ett riktigt biotips! På måndag den 12 maj kl 19.00 visas Prinsessa på vift (Roman Holiday) på Biograf Victoria i Stockholm. Har du möjlighet att gå, gör det!

.

.

.

4. Heja Volvo?

Zlatan gör zuperzuccé när han gör reklam för Volvo. Jean-Claude van Damme gör suuuupersuccé när han gör reklam för Volvo lastbilar. Nu är det Robyn som gör (inte sån jätte) succé när hon gör reklam för Volvo med supercoolt målade naglar. Kampanjerna är ju strålande om man ser på dessa från Volvos synvinkel med uppmärksamhet/klick å sånt men om jag tittar från min egen, funkar dom? Tror jag på att Zlatan och Robyn verkligen skulle köpa och köra just Volvo? Får reklamfilmerna och dessa kändisar mig att vilja bli en volvoägare, att längta efter en sån bil? Nej. Nej. Nej. Inte det minsta. Inte alls. Hur tänker du?

.

.

.

3. Heja Sanna!

Imorgon smäller det, imorgon är det Eurovisionfinalen! Imorgon krockar det, imorgon krockar det jättemycket i min almanacka! Sen har jag mina undringar vad undo my sad är för nåt? Den här sångtexten hade knappast gett Fredrik Kempe, David Kreuger och ”K-One” toppbetyg på engelskaprovet.

Undo my sad
Undo what hurts so bad
Undo my pain
Gonna get out, through the rain
I know that I am over you
At last I know what I should do
Undo my sad

.

.

.

2. Heja Grekland!

Säga vad man vill om Sanna Nielsen, Undo är en ballad. Jag tycker inte om ballader. Punkt.  Mitt hjärta finns hos dom grekiska pojkarna Freaky Fortune och Risky kidd och låten Rise up.  συγχαρητήρια! Disco! Disco! Fast ärligt talat, jag skulle gärna se Conchita från Österrike som vinnare, ballad eller ej. Vilken röst! Vilken (Bond-)låt! Satan vad coolt det vore och vilken värdig vinnare.

.

.

.

1. Heja filmspanarna!

Imorgon är det månadsträff med Filmspanarna. Imorgon är det Markus som väljer film. Imorgon ska det bli mysigt. Imorgon ska jag försöka få plats med så många pusselbitar av livet att schemat banne mig är totalt fullsmockat men vad gör det när det bara är kul saker? Vi ses imorgon filmspanare, även om det inte blir så länge.

.

.

.

13 svar på ”Fredagsfemman # 118”

 1. Mello-helg alltså!
  Man får offra sig! Fast jag ska klippa upplösningen med Marty och Rust innan, ikväll typ!
  Jag hoppas på Jesus-Conchita också! Och Bond-låt…det var det första en mig närstående särbo messade över när låten höll på! Du vet, hon som inte gillar film… 😉

  Go Helg! 🙂

  1. Steffo:
   Jag tror det kan bli en riktigt bra Mellofinal i år. Otrolig scen och ett gäng helt okej låtar (visst finns det en redig mängd lågvattenmärken med såklart, det är ju ändå Eurovision ;)) Conchita är verkligen en personlighet som behövs just nu.

   Sista avsnittet ikväll??? Ohooooy säger jag bara! Härligt! 😀

 2. 3. Vill du ha det till Undo my sadness? I övrigt är väl texten ganska klar?

  @Steffo: wow, upplösningen. Najs. Hur många avsnitt har du kvar? Ska bli mycket spännande att höra vad du tycker om säsongen och om dess slut…

  1. Henke:
   Ja, precis. Undo my sad finns det väl ingenting som heter? ”Ta bort min ledsen”?
   Å andra sidan i sammanhanget så spelar det mindre roll. Vissa av artisterna hör man inte ens vilket språk dom sjunger på, än mindre om det är rätt eller fel. 😉

  2. Ett! Det sista, skälvande (?)!!! (Är det ikväll ALL dynga ska dras fram i ljuset…??) 🙂
   Rapport kommer såklart, man känner ju trycket att avge sin syn på saken/fenomenet!

 3. 5: Suck att inte bo i Sthlm…
  4: Jag fattar inte på någon fläck vad Robyn i boxarshorts har med miljöbilar att göra
  3: Vilken krock? 😉
  1: Yay (för träff, inte att du måste avvika)

  Vi ses!

 4. 3.) Njae, inte i ett prov i engelska men i poesi kanske? 😉 Tycker det funkar rätt bra. Sanna sjunger fantastiskt och låten är bra och såklart hejar jag och hoppas på henne men jag tror mer på en seger för Armenien eller Italien, eller varför inte Danmark igen med sin tuggummipop :-). Tycker också att det är ovanligt många bra låtar i år.

  2.) Aha, jag trodde kanske att mustaschgänget Frankrike var mer din favvo 😉

  Fortsatt trevlig lördag o helg!

  1. Boknörden:
   3. Visst är Sanna bra och hon gör låten väldigt bra live (låter ju precis som på skiva vilket man inte kan säga om många av de deltagande artisterna). Jag tror hon kommer topp-3 ikväll. Kanske tom topp 2. Tror det står mellan henne och Conchita Wurst (vilket jävla namn egentligen, men man minns det ju ;))

   Trevlig helg!

 5. PS Tror, tyvärr, inte att HELA Europa är redo för Österrikes magnifika sångerska, annars hade jag nog satt en peng på seger för henne. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.