Paul

Dom brittiska vännerna och rymdnördarna Graeme (Simon Pegg) och Clive (Nick Frost) har begett sig till San Diego för att gå på en UFO-mässa. Efter detta ska dom sedan åka på en husbils-road-trip för att besöka kända utomjordiska platser såsom Area 51.

Längs vägen blir det givetvis stopp på allehanda hak specialiserade på just aliens och det dricks kaffe ur gröna porslinsgubbemuggar, äts efterrätter med namn som hedrar världens mest kända utomjording E.T och köps bilstickers med texten Alien on board.

Under en nattkörning blir dom omkörda av en svart bil som kraschar i hundranitti. Killarna stannar vid vägkanten och ser att ingen förare sitter i bilen men när dom vänder sig om står det en tjomme på vägen, en liten filur med ur mänsklig synvinkel tämligen feldoserad kropp. Paul är utomjording, en sådan Graeme och Clive drömt om att få se i hela sitt liv och han är inte bara jagad och kämpar för sin överlevnad, han har en hel del fördomar att brottas med då filmhistoriens UFO:n inte riktigt fungerar som Paul. Paul är nämligen tämligen mänsklig. Han pruttar, moonar, svär och röker.

Att jag tycker om den här filmen kommer inte som en överraskning för någon som känner mig. Jag har känt mig som ett mänskligt UFO i hela mitt liv och äntligen får jag se en jämlike på film (haha)! Det som positivt överraskade mig var hur himla rolig filmen var. Den är klurig, den är anal, det är en film om nördar för nördar och många skämt är så interna att dom blir svårbegripliga om man inte är bevandrad i filmens – och utomjordingarnas – värld.

Simon Pegg och Nick Frost är toppenbra i sina roller, liksom Kristin Wiig som den enögda, frikyrkliga och väldigt snävtänkte Ruth Biggs. Birollerna kantas av finfina skådisar som Jason Bateman, Jane Lynch och givetvis Sigourney Weaver, det är inte för inte hon är filmhistoriens Queen of Space! Seth Rogen är rösten till Paul och Rogen funkar fint så länge jag slipper se karln och Steven Spielberg gör en liten cameo för vem hade ett finger med i filmen E.T? Jo, Paul såklart!

Om man pulsar en timme i meterhög snö, det är trettio minusgrader och det blåser kuling och sen kommer man hem och möts av en stor kopp varm choklad med rikligt med vispad grädde på toppen, så varm som man blir i magen av denna choklad, precis så varm blir jag av Paul.

 

 

Paul har biopremiär på onsdag (22/6)

18 svar på ”Paul”

 1. Jo jag uppskattade de interna skämten och att man slapp se Seth Rogen och filmen är trevlig men jag satt nog mest och drog på munnen så jätteroligt var det inte. Men humor är svårt, känner faktiskt till både en och annan som anser att Pineapple express är bland det roligaste de sett. För mig en obegriplig gåta. Skådespelarensamblen var fin i både små och stora roller.

  1. filmitch:
   Du har rätt, humor är jättesvårt. Det beror på tusen olika parametrar om man skrattar eller inte och åt vad. Paul passade mig som handen i handsken, jag gillar nörderier (och nördar) har jag märkt 🙂

   Vad gäller Pineapple express så är det inte humor. Punkt.

   1. Ja…i det här fallet är jag beredd att hålla med ju mer jag tänker på hur mycket jag skrattade i vissa lägen… 🙂

    …håller man på att bli en luttrad tjuris….?

 2. Kul att de allra flesta i alla fall inte sågar Paul jäms med fotknölarna (har han sådana?). Det får nog bli lite aliennörderi för min del också i sommar.

 3. Filmen får en 3:a av mig. De roligaste skämten hann man redan med i trailern, tyvärr. Förväntade mig en betydligt roligare film. Men underhållande helt klart 🙂

  1. Torso:
   Filmen som sådan är nog en trea men den ökade ett snäpp i och med att jag faktiskt gapflabbade flera gånger. Han är ju helskön den lille filuren 🙂

 4. jag väntar på en svensk utgåva sedan ska denna köpas.

  Men jag blir lite illa berörd att alla filmbloggar utom min finns med på din lista där, och då har jag ändå två st. Den jag angav ovan som spretar åt alla håll och kanter, sedan en film och serie ren recensions blogg: http://filmtajm.webblogg.se/

  1. Lina:
   Borde jag bli illa berörd över att min blogg inte finns med på någon av dina? 😉

   Jag har uppdaterat länklistan nu. 🙂

 5. Du finns med sedu, i den där blogglovin rutan på min blogg =D Om jag inte har glömt att föra in dig rutan vill säga. För din blogg har jag följt på bloglovin ett bra tag.

   1. Då hade jag missat att lägga till dig i rutan, gjorde det nu och insåg att det va många andra bloggar som jag missat med. Tänker inte alltid på att de inte hamnar där av sig själv utan att man måste kryssa för de som ska synas, vilket är lite synd. det var typ ett år sedan som jag kollade läget på den rutan så där har vi svart på varför du inte fanns med. Alla syns inte samtidigt dock, för listan är för lång.

    Bra att du inte är bitter 😉

    1. Lina:
     Det är lugnt 🙂
     Men det är ju bra att uppdatera ibland. Det är ju både bloggar man missat att ta med och bloggar som försvunnit och inte finns längre som man kan ta bort. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.