Rachel getting married

På varje bröllop med självaktning står det en tjomme i ett hörn och filmar. Denne filmare kan vara sanktionerad av det lyckliga paret men lika gärna kan det vara någon som på eget bevåg inte vill missa chansen att föreviga en skandal och i förlängningen ligga bakom en YouTube-snackis.

Att se Rachel getting married är som att se en sådan icke-sanktionerad bröllopsfilm där samme ganska obegåvade filmare även ska göra en sorts inför-film för att presentera familjemedlemmarnas relationer för oss som tittar. Nu har nog inte Jonathan Demme tänkt sig att det ska kännas så men likväl gör det det – för mig.

Kym (Anne Hathaway) kommer ut från ett behandlings/avgiftningshem precis i lagom tid för syster Rachels (Rosemarie DeWitt) bröllop. Rachels bästa väninna, den snipiga Emma, ska vara tärna och det gör Kym förbannad. Kim är förbannad på mycket, hon är också centrum i sin egen värld och ser till att hamna i centrum i alla andras också.

Att se systrarnas mamma – Debra Winger – gör mig nästan lika glad som om det varit min egen jag inte sett på länge. Jag tycker så mycket om Debra Winger, jag skulle vilja krama henne och aldrig släppa taget. Systrarnas pappa spelas av Bill Irwin som är en riktig Niklas Wikegård-kopia.

Ett stort problem med filmen är att Anne Hathaway lider av ”Angelina Jolie-syndromet”, hon är alldeles för snygg för att kunna spela trovärdigt ful. Att klippa henne i hackig page gör henne inte missbrukartrasig och det enda jag ser är Anne Hathaway i illa klippt frilla, no more no less.

Jag tycker tyvärr det här är en rätt menlös film. Jag vet inte vad den vill säga men jag fattar att även Jonathan Demme behöver pengar till mat och hyra. Det är min enda förklaring till att hans namn pryder omslaget.

Detsamma gäller Anne Hathaway.

Här finns filmen att hyra.

 

3 svar på ”Rachel getting married”

 1. Tycker din blogg ser bra ut och roligt att kommentarer nu kommer på min wordpress sida. En som blivit sämre är att man måste harva igenom hela preceduren med namn, adress och website var gång man ska skriva en kommentar. ”The Flow” blir lidande men det är som sagt det enda.

  Ang filmen. Tycker inte hathaway ser speciellt snygg ut min sponana reakation/association när jag ser henne är Russel Brand !?! Fråga mig inte varför.

  1. filmitch:
   Hmmmm. Vet inte varför du måste skriva i alltihop varenda gång. Jag trodde att det alltid var så att ens egen information liksom ”fastnade” i formuläret, men det kanske inte är så? Har kollat i inställningarna med jag ser inget som ser konstigt ut.

   Att din avatar är borta KAN bero på att du stavat fel på din mejladress när du skickade kommentaren – kanske? Om det inte är så så vet jag inte 😉

   Och Anne Hathaway skulle definitivt kunna vara Russel Brands syster. Speciellt i den här filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.