RED RIDING HOOD

Ja, herregud.

Jag tänker mig att det är en såndär eftermiddag när jag kommer hem från jobbet och inte bara känner mig som en disktrasa, jag luktar som en och jag vill inte göra någonting annat än att bli lämnad ifred, duscha och äta något jag blir mätt av som någon annan lagat.

Jag tänker mig att jag  i det läget har en trotsig jäkel till fyraåring hemma, en som käkat en polkagrisklubba med en radie på en meter som mellis på dagis och som hoppar upp och ner och tjatar om att få se en ”skjäckfilm”.

Jag tänker mig att mitt huvud kokar, att världen snurrar, att ungens energi skulle kunna el-försörja hela mellansverige och att jag bara vill att huvudvärken ska försvinna eller att hela skallen exploderar en gång för alla. Det är DÅ jag hittar Red Riding Hood, filmen om Rödluvan, sagan vi läst om kvällarna och jag stoppar den i DVD-spelaren. Då och bara då i denna hittipåvärld har denna film ett existensberättigande.

Det är Twilight-regissören Catherine Hardwicke som står bakom kameran och det är ungefär lika uppenbart som att Robert Gustafsson är med i ett humorprogram på TV. Red Riding Hood ÄR typ Twilight fast med röd cape, precis lika urbota jättedåligt, nej förresten, det här är sämre för jag har ingen jävla aning om vad det ÄR för film ens. Är det ett romantiskt drama? Är det meningen att det ska vara läskigt? Och varför ser jag min högstadieskolas aula framför mig med kulisser tillverkade av Bild&form-elever?

Amanda Seyfried ser enbart dum ut och samtliga manliga skådisar (Gary Oldman exkluderad) är som en samling av gamla rester från provfilmningarna inför Twilight och vargen ska vi inte tala om. Eller varulven, eller vad det nu ska föreställa. Hårigt och illa tillverkat är det i alla fall.

Jag vill svära mer men orkar inte. Synd på sätt och vis att jag inte har en trotsig fyraåring, då hade jag i alla fall kunnat skylla på nåt vettigt nu när jag ändå sett filmen. Det här är bara FÖR gräsligt. Bläk!

15 svar på ”RED RIDING HOOD”

 1. den här filmen var på väg in i dvd-spelaren men se den vände efter att jag läst din lilla varning. det tackar vi för även om jag vet att den hamnar på rutan förr eller senare 🙁

 2. Jag hade fått för mig att det var en film där nån försökte göra en Tim Burton-rulle (typ Alice i Underlandet) men sen misslyckats. Kapitalt, vad det verkar? Och varför kan man inte kalla filmen Rödluvan. Red Riding Hood? Vad i helvete är det? Den ridande röda luvan?

  1. Jojjenito:
   Det kan mycket väl vara ett försök till snegling åt Burton-hållet men med en totalt fantasilös, okreativ och kanske till och med blind scenografiansvarig i sådana fall. En röd cape hjälper liksom inte när kulisserna är kekkiga som en teaterföreställning på lågstadiet.

 3. Mycket himmel eller helvete här borta just nu. Det gillar vi, haha!

  Har inte sett den här och skippar den nog ett tag till tror jag. 🙂

  1. Undrar om inte Riding Hood är en sån där stor ridkappa med luva som hon Rödluvan har på postern här ovan. Och sen råkar den vara röd.

   Hehe, vet inte varför jag hakar upp mig på det här? 😉

   1. Jojjenito:
    Du kanske hakar upp dig på ridkappan för att filmen utstrålar en blandning av klipulver och en surrande fluga i munnen när man sover?

 4. Plox:
  Haha. Jadu, här rockar båten på alla sätt och vis. Men det är faktiskt kul när det pendlar mellan himmel och helvete och inte enbart är mellanmjölksfilmer man ser 😉

 5. Haha, helskönt skrivet! Stackars Catherine Hardwicke tycks inte göra mycket rätt. Synd, för jag trodde ändå lite på den här. Eller i alla fall hoppades.

  1. Sofia:
   Jag kan hålla med där för jag trodde nog att det åtminstone skulle vara en ”okej” film. Men det är det inte. Inte nånstans. Wiiiihiiii, håll dig borta.

  1. Vrångmannen:
   Ja, jag läste om den där fyran och fattade inte om vi sett samma film.
   Tur att DU har bra smak i alla fall 😉

 6. @jojjenito

  Red riding hood = Rödluvan
  Red hood = röd luva

  På engelska kallas hon Red riding hood, å andra sidan bor vi ju i Sverige så man kan tro att filmen skulle heta Rödluvan här i Sverige, antar att dom trodde det skulle få filmen att verka barnslig eller så då filmen är mest populär bland ungdomar… och vilken ungdom nuförtiden skulle berätta för sina vänner att dom gick och såg Rödluvan på bio?

  1. Anne:
   Jag tror nog inte ungdomarna skulle bry sig så mycket om filmen hette Rödluvan eller inte. Nu kommer ju Hans och Greta och dom kommer gå och se den med 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.