ROOM

Läs inget om filmen!

Jo förresten. Läs min text om du ska läsa nåt för jag spoilar inte ett dugg. Jag skriver knappt om filmen, jag ger dig bara råd du inte bett om. Så varsågod.

Titta för allt i världen inte på trailern! Nej fan, gör INTE det! Jag såg den efter jag hade sett filmen och jag blev så jävla förbannad. Den visar allt, den visar en snabbspolning genom HEEEELA filmen och det är fanimej inte rättvist. Inte vettigt. Inte klokt. Alls. Så se den inte. INTE under några omständigheter. Inte om du tänkt se filmen i alla fall.

Nej….titta på filmen. Gör det. Gå och se den på bio. Gå ensam så du vågar titta med hela kroppen och gråter du så gråter du och ingen annan behöver bry sig. Se den helt enkelt med allt du kan och allt du har.

Gläds åt att det finns en skådespelare som Brie Larson och njut av åsynen av den lille fantastiske 9-årige Jacob Tremblay. Följ honom på Instagram vetja, han är så himla gullig. Och filmen är något alldeles extra. Ja det är den. Det är allt du behöver veta.

Vill du höra världens jävla kärleksbombning av den här filmen (samt mitt korrekta betyg på filmen med decimaler och allt), lyssna på avsnitt 28 av Snacka om film. Då går både Steffo och jag loss från tårna.

10 svar på ”ROOM”

 1. Bästa Room!
  Håller med dig om att trailern förstår hela filmen. Whyyyy????!!!
  Men det blev ändå en solklar 5:a för mig 🙂

  1. Mikaela:
   Trailern känns sådär überamerikansk på det allra SÄMSTA sättet. Som om enda sättet att locka nån till biografen är att berätta hela storyn så att ingen ska kunna bli besviken. Istället blir ALLA besvikna. Blir så aaaaaarghhhh på denna dumhet! Men skönt att höra att den inte pajade filmen för dig 😀

  1. Sofia:
   Asch. Då kanske du får vänta några år med att se filmen, alternativt försöka radera hårddisken mellan öronen? 😉

 2. När jag såg på IMDb i typ augusti att det skulle komma en film vid namnet Room så visste jag redan vad den handlade om eftersom jag kom ihåg att min styvmamma läst boken några år tidigare och att vi pratat om den tillsammans – så jag såg trailern och tyckte inte att det var något konstigt alls – men har inte sett trailern sedan dess.

  Nu har jag själv läst boken bara så jag ska kunna se filmen. Så nu visste jag ännu mer om handlingen än innan. Läste ut boken i fredags och såg filmen igår. Tyckte boken var väldigt bra, men filmen var riktigt bra den med – om inte bättre.

  Jag är inte ett dugg besviken på filmen för den är oerhört lik boken så jag kände mig bara lycklig under hela filmens gång. Lycklig att filmer som Room finns och lycklig att skådisar som Brie Larson och Jacob Tremblay finns. Och lycklig att det faktiskt går att läsa en bok och sedan se filmen och tycka att den är precis lika bra för att allt det viktiga finns med och det som inte fanns med var helt enkelt inte nödvändigt.

  1. Moya:
   Vad fint att filmen funkade så bra trots att du läst boken! Nu blir jag ju jättesugen på att läsa den! Och visst är det en film att bli lycklig av! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.