SEARCHING

3 mars, 2019

Det är inte särskilt svårt att tänka sig paniken man skulle få om ens barn inte svarar i mobilen efter flera flera timmar. Visst förstår man rent logiskt att batteriet antagligen är urladdat men ändå, klart man skulle bli väldigt rädd.

I den här filmen är det pappan David Kim (John Cho) som tvingas utstå det där överjävliga. Hans dotter Margot (Michelle La) kommer inte hem efter en natt med kompisarna och till slut tvingas han ringa polisen och anmäla henne försvunnen. Detective Wick (Debra Messing) tar hans om fallet men timmarna går och ingenting händer och David känner att han måste göra något. Vilka är Margots kompisar? Vilka kan han höra av sig till?

Som av en lycklig slump har Margot lämnat sin laptop hemma och den tar sig David in i och det är vad filmen går ut på. Letande. Letande efter ledtrådar, efter lösenord, efter telefonnummer och allt – ALLT – får vi se genom skärmar. Det är datorer och mobiler och ett jäkla klickande och öppnande av fönster hit och dit.

Det här är en film som jag till en början sa “äsch” åt. Jag tittade men kände att den var ganska larvig. Men sen, sen äter den sig liksom in i min hjärna, ungefär i samma tempo som David tar sig längre och längre in i Margots digitala liv. Filmen blir spännande och den är filmad med ett nytt och kul grepp. Dessutom drar filmen inte riktigt åt det håll jag först tror och det är ett jätteplus. En riktigt stark trea till denna film. Sevärd!

{ 2 comments… read them below or add one }

Movies - Noir mars 3, 2019 kl. 12:10

Är benägen att hålla med dig. Var också något tveksam till denna till en början. Men den växer snart till att bli ett trevligt mysterium som man filmat på ett något okonventionellt sätt som faktiskt funkar.

Hade kanske önskat mig ett något bättre slut, men vägen dit är klart trevligt.

http://moviesnoir.blogspot.com/2018/11/searching.html

Svara

Fiffi mars 6, 2019 kl. 10:50

Movies-Noir:
Jag tycker slutet funkade pga var inte beredd på att det skulle dras åt det hållet. Ibland blir det bra när man ser filmer man på förhand är tveksam till 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: