SILENT HOUSE

14 augusti, 2013

Jag stängde av. Jag stängde av!

Klockan var strax efter midnatt, jag låg i sängen, ensam vaken. Det är tyst, det är mörkt, jag är sådär lagom trött, sådär att det är skönt att ligga ner men kroppen vill inte sova.

Jag känner för en skräckfilm och blev upprymd när jag hittade Silent House, glad för att det var en läskig film jag inte sett och för att Elizabeth Olsen hade huvudrollen. Filmen börjar och jag känner direkt att den är bra. En skön känsla, bra uppbyggnad, inget direkt nytt men det gör inget för det är bra. Kanske för bra. Kanske…. fyfanaaaaannämenOJvadhjärtatslår. Det här är ju läskigt på riktigt!

Jag ser att det är 59 minuter kvar av filmen när jag klickar på paus. Det funkar inte. Jag blir för rädd, det är för spännande, jag fixar inte halvmeters jumpscares, inte nu. Så jag stänger av. Jag tror inte det någonsin förut har hänt. Jag klickar på stopp, stänger locket på laptopen och känner mig som en kyckling. En kyckling med maxpuls. Varför tyckte jag den var så läskig? Jag försöker analysera, försöker fatta men somnar med vetskapen om att jag ser klart filmen imorgon, på dagtid.

Så jag gör det. Solen skiner, det är tidig kväll och jag bestämmer mig för att se klart filmen.

 

 

 

 

HUUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!


{ 6 comments… read them below or add one }

Steffo augusti 14, 2013 kl. 09:25

Härligt!!!
Känns väl som de här raderna säger allt! Eller?

😉

Svara

Fiffi augusti 14, 2013 kl. 20:44

Steffo:
Hehe. Ja, kanske det 🙂

Svara

filmitch augusti 15, 2013 kl. 21:37

Är det möjligtvis en remake av denna här filmen? Du skrev inte så mycket om handlingen.
http://filmitch.wordpress.com/2011/03/03/the-silent-house-2010-uruguay/

Svara

Fiffi augusti 15, 2013 kl. 21:40

filmitch:
Skrev jag nåt om handlingen alls? Haha. Det var inte så viktigt i sammanhanget 😉 Men ja, det är en remake av den filmen.

Svara

filmitch augusti 15, 2013 kl. 21:44

Jaha ja då känns den lite meningslös men å andra sidan kanske de har gjort den bättre……

Svara

Fiffi augusti 15, 2013 kl. 21:46

filmitch:
Jag vet inte…jag har inte sett originalet och jag vet banne mig inte om jag tänker göra det heller. Eller…..JO det tänker jag. Om ett ganska långt tag när minnet av denna bleknat lite. Vad konstigt det är att vissa filmer kan skrämmas så, Jag tycker att jag borde vara immun mot sånt – och oftast är jag det – men ibland dyker det upp riktigt tokläskiga filmer och det gör mig faktiskt lika glad som rädd. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: