Sjöodjursonsdag: Dinocroc Vs Supergator

Okej, krokodiler är djur som lever både på land och i vatten. Krokodiler ska kanske inte klassas som sjöodjur i egentlig mening men hey, det är onsdag och sjöodjursdito igen och här är det jag som bestämmer. Wihii!

Dinocroc Vs Supergator utspelar sig på Kauai, Hawaii. Det är en liten liten ö på vilken jag själv befann mig för ett gäng år sedan och då var jag hundra procent säker på att jag såg minst ett par livs levande T-rexar (och en och annan långhalsad dinosaurie).

Jag åkte omkring på steniga småvägar i den lilla vita hyrbilen fullständigt livrädd för varenda palm som blåste i vinden för jag hade Jurassic Park i på tok för färskt minne. När jag nu ser att Dinocroc Vs Supergator utspelar sig just på denna ö blir jag inte direkt förvånad. Herregud, var ska dom annars finnas liksom?

Dinocroc Vs Supergator är precis som Sharktopus en charmig undervattensskräckis. Effekterna är halvbra (jodå!) och gjorda med om inte finess så väl med kärlek – och det räcker långt. Att jag sen suckar HÖGT åt scenen med två blonda bimbos i turkosa minimala bikinis som blir fotograferade i naturen och fotografen blir uppäten av en krokodil som gömt sig i VATTNET (såklart!) och tjejerna springer iväg och vevar med armarna som om dom skulle starta en gammal T-Ford och skriker ”IIIIiiiii, IIIIiiiiii” och rusar ut – i vattnet!! Jösses! Va fan liksom?!

Kvaliteten på många av skådisarna har som synes en hel del övrigt att önska men Helena Seger-look-aliken i en av rollerna gör det hon ska i urringad tight khakiblus (det är många kilo agerande silikon här) och David Carradine gör en av sina sista roller som Drake. Okej, det är ingen Kill Bill-Bill över karaktären men det spelar ingen roll, det är ju för tusan David Carradine!

Jag blir väldans fascinerad av att se flygplansbilder från ön som förutom dinosaurievajbsen gav mig två stora bioupplevelser: Goldeneye med Pierce Brosnan och den med rätta totalt bortglömda filmen Jade med David Caruso.

Summa summarum, jag hade aldrig, aldrig, ALDRIG badat i ett vattenfall på denna ö om jag sett den här filmen innan jag åkte dit. Aldrig.

Men jag hade inte sett den då.

12 svar på ”Sjöodjursonsdag: Dinocroc Vs Supergator”

 1. Visst är det väl ändå fantastiskt att man kan bli undetrhållen av i princip samma historia om och om och om igen? 😉

 2. Vad är skillnaden mellan Supergator och Dinocroc? Bara namnet på filmen låter som taget från ngn av mina serietidningar. Har nu fixat förra veckans filmer men inte hunnit se dessa än men tids nog?

 3. filmitch:
  Supergator är en JÄTTESTOR "vanlig" krokodil och Dinocroc är en dinosauriemutationskrokodil.

 4. @Fiffi: Åh, ytan! Åh, ytan! Åh, ytan! 😉

  @filmitch: Skillnaden borde också ligga i att Supergator är en gigantisk alligator (familj Alligatoridae) medan Dinocroc hör till krokodilsläktet (familj Crocodylidae)? De tillhör dock samma ordning.

  @Fiffi: En mutation alltså? Ingen vanlig jäkla återuppväckt dinokrokodil mao?

 5. Sofia:
  Jag kan inte dom rent biologiska skillnaderna, jag ser mest att Dinocroc ser ut som en T-rex-krokodil i ansiktet och struttar iväg på bakbenen. Att det var en mutation tog jag mest för givet 😉

 6. Ja, jag kan i alla fall inte påminna mig att det fanns några dinosauriekrokodiler som gick på bakbenen 😉

 7. Sofia:
  Var du med på den tiden? ;D
  Fasiken, vi är ju lika gamla, det betyder i såna fall att även jag var med då. Hahaha, usch vad gamla vi är!

 8. Vad jag förstår gör Dinocroc en andra vända i filmvärlden då han/hon förekommer i en tidigare film som bara heter Dinocroc.
  En annan skillnad för att bli mer vetenskaplig är, om jag inte missminner mig, är att Alligatorer endast finns i Nordamerika men krokodiler kan man hitta lite varstans på vår jord, t.ex i ett tält som ett antal saknade Australiensare tyvärr har fått erfara.

 9. @Fiffi: Visst är det underbart, age before beauty och allt det där 😀

  @filmitch: Alligatorer finns i Nordamerika (syöstra bara egentligen) och i Kina. Krokodiler finns på betydligt fler kontinenter (och tält som du så riktigt påpekar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.