Veckans Gosling: HALF NELSON

Här går det fanimej inte undan!

När jag läste på om Half Nelson fick jag känslan av att det var en amerikansk Die welle fast utan nazismen. Det var det inte. Det var en myyyyycket lååååångsam och rätt tråkig film om en trasig lärare (Gosling) som försöker hålla en ren och energifylld fasad inför sina elever men egentligen är han en knarkande ensam kille.

Han gör misstaget att droga på skolan och blir påkommen av en elev och mellan den tjejen och honom växer det fram nån underlig form av vänskap som inte heller den är särskilt kul att följa.

Tyvärr måste jag säga att filmen inte höll måttet, inte av någon sort. Ryan Gosling själv gjorde däremot inte bort sig. Han fortsätter välja (få?) roller som är VÄLDIGT olika varandra, det går verkligen inte att genrebestämma honom alls och det är ballt. Han får dessutom ett mer karaktäristiskt utseende ju äldre han blir vilken bådar gott i filmvärlden dom närmaste fyrtio åren.

Här är han ofräscht ljusgrön i ansiktet, det klär honom inte för fem öre men han är en kul skådis att hänga i hasorna för alldeles oavsett om han är snygg eller lurkig så är han makalöst bra.

 

14 svar på ”Veckans Gosling: HALF NELSON”

 1. Intressant, jag hade nog trott att du skulle tycka betydligt bättre om Half Nelson. För min del var den inte heller någon jättehöjdare (rätt tråkig som du säger) men jag fick upp ögonen för Gosling i alla fall.

 2. Sofia:
  Och fick du upp ögonen för honom så gjorde filmen i alla fall någon nytta ;D

  Nja, njäää, hmmmmm, jag måste erkänna att jag hade trott mer om filmen.

 3. Tycker du är otroligt duktig på att recensera och uttrycka dina åsikter.
  Sjukt bra filmblogg, har lagt den på mina favoriter och var tvungen att länka den från min blogg.
  Ta't lugnt!
  🙂

 4. Tyckte också den var lite väl långsam, men berättelsen var ändå så fin att jag var nöjd ändå. Plus att Gosling var fenomenaaaal.

 5. Ja, i alla fall i den här filmen. Har sett lite för mycket Young Hercules och lite för lite av allt annat han har gjort för att uttala mig ytterligare. 😉

 6. Gosling bra men filmen var riktigt trist jag trodde jag var ensam om att tycka det, skönt att det inte var så.

 7. Nej, nej, tro honom inte, addepladde tala med kluven tunga. Jag har en rejäl soft spot för alla de där nya zeeländska serierna, de har om inte annat rätt mycket självdistans och är fulla med underbart kackiga effekter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.