Veckans Gosling: HALF NELSON

28 april, 2011

Här går det fanimej inte undan!

När jag läste på om Half Nelson fick jag känslan av att det var en amerikansk Die welle fast utan nazismen. Det var det inte. Det var en myyyyycket lååååångsam och rätt tråkig film om en trasig lärare (Gosling) som försöker hålla en ren och energifylld fasad inför sina elever men egentligen är han en knarkande ensam kille.

Han gör misstaget att droga på skolan och blir påkommen av en elev och mellan den tjejen och honom växer det fram nån underlig form av vänskap som inte heller den är särskilt kul att följa.

Tyvärr måste jag säga att filmen inte höll måttet, inte av någon sort. Ryan Gosling själv gjorde däremot inte bort sig. Han fortsätter välja (få?) roller som är VÄLDIGT olika varandra, det går verkligen inte att genrebestämma honom alls och det är ballt. Han får dessutom ett mer karaktäristiskt utseende ju äldre han blir vilken bådar gott i filmvärlden dom närmaste fyrtio åren.

Här är han ofräscht ljusgrön i ansiktet, det klär honom inte för fem öre men han är en kul skådis att hänga i hasorna för alldeles oavsett om han är snygg eller lurkig så är han makalöst bra.

 

{ 14 comments… read them below or add one }

Sofia april 28, 2011 kl. 06:40

Intressant, jag hade nog trott att du skulle tycka betydligt bättre om Half Nelson. För min del var den inte heller någon jättehöjdare (rätt tråkig som du säger) men jag fick upp ögonen för Gosling i alla fall.

Svara

f i f f i april 28, 2011 kl. 06:45

Sofia:
Och fick du upp ögonen för honom så gjorde filmen i alla fall någon nytta ;D

Nja, njäää, hmmmmm, jag måste erkänna att jag hade trott mer om filmen.

Svara

Lady Di april 28, 2011 kl. 07:41

Tycker du är otroligt duktig på att recensera och uttrycka dina åsikter.
Sjukt bra filmblogg, har lagt den på mina favoriter och var tvungen att länka den från min blogg.
Ta't lugnt!
🙂

Svara

addepladde april 28, 2011 kl. 07:55

Tyckte också den var lite väl långsam, men berättelsen var ändå så fin att jag var nöjd ändå. Plus att Gosling var fenomenaaaal.

Svara

f i f f i april 28, 2011 kl. 13:04

Lady Di:
Tack så mycket! Vad kul att du tycker det!
Å nu blev jag glad!! 😀

Svara

f i f f i april 28, 2011 kl. 13:04

addepladde:
Så du tycker också att han är det? 🙂

Svara

addepladde april 28, 2011 kl. 13:49

Ja, i alla fall i den här filmen. Har sett lite för mycket Young Hercules och lite för lite av allt annat han har gjort för att uttala mig ytterligare. 😉

Svara

filmitch april 28, 2011 kl. 14:56

Gosling bra men filmen var riktigt trist jag trodde jag var ensam om att tycka det, skönt att det inte var så.

Svara

f i f f i april 28, 2011 kl. 19:58

addepladde:
Och jag som inte sett Young Hercules alls. Än. 😉

Svara

f i f f i april 28, 2011 kl. 19:58

filmitch:
Nejdå, du är inte ensam 🙂

Svara

addepladde april 28, 2011 kl. 22:07

Fast man behöver inte ha sett mycket Young Hecules för att ha sett för mycket. 😉

Svara

f i f f i april 29, 2011 kl. 06:35

addepladde:
Är det så? Hahaha, då måste jag ju testa 🙂

Svara

Sofia april 29, 2011 kl. 12:31

Nej, nej, tro honom inte, addepladde tala med kluven tunga. Jag har en rejäl soft spot för alla de där nya zeeländska serierna, de har om inte annat rätt mycket självdistans och är fulla med underbart kackiga effekter…

Svara

f i f f i april 29, 2011 kl. 18:09

Sofia:
Jag ska ge den en liten chans, det lovar jag 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: