SKELETON KEY

Jag var superpepp på skräckfilmsmys och blev tossig av glädje när jag kom på att jag hade Skeleton Key som låg och väntade.  Tyvärr funkar inte filmer som vin, det är inte säkert att dom blir bättre bara för att jag glömmer bort dom på nån hylla och får för mig att avnjuta dom vid maximalt perfekt tillfälle.

Skeleton Key känns mer som en flaska vinglögg som kommer fram lagom till midsommar. Det är ungefär samma fullträff att söka billig fylla i unken glögg en sommarkväll med vit klänning som det är att tro sig bli skrämd av Skeleton Key. Alla klyschor radas på varandra (läskig vind, gamla människor med grönstarrsögon fast dom inte har starr, en läskig tant, gungstolar, spöken i speglar, oväder, amerikanska södern med allt vad det innebär av folk utan tänder, banjospelande och vetskapen om närvarande alligatorer i bakhuvudet) och som krydda på moset är det en massa hoo-doo-wanna-woodoo-wanna-wooodo. Hokus pokus med vattniga blandningar som ska spridas ut med grace och finess. Det ser banne mig ut som om Kate Hudson inte kan hålla sig för garv ibland.

Men det kan jag.

Jag kan hålla mig från mycket just nu. Från att hoppa till, från att bli sugen på snus, från att kräkas, från att gråta, från att vilja äta barr från golvet med kniv och gaffel, från att vilja testa lindy-hop, ja det finns mycket jag inte blir sugen på just nu. Däremot är jag fortfarande sugen på en riktig jävla skräckis. Jag letar vidare.

8 svar på ”SKELETON KEY”

  1. M.a.o inte läge för att se om filmen 😉 Såg den på bio och tyckte den var sisådär. Det enda ruggiga var nog den skivan de spelade och journalfilmen där några dansade. Minns jag rätt? Har egentligen aldrig känt behov efter att se filmen igen.

    1. filmitch:
      Jag tror iofs att filmen gjorde sig liiiite bättre i biomörkret än bland mysigt juleljus och lussebullar 🙂 Och ja, du minns rätt.

  2. Hoppla, hoppla. För egen del blev Skeleton Key mer som den där etikettslösa burken man hittar långt inne i kylen och som visar sig innehålla det sista av en helt ok jordgubbssylt som fortfarande inte har möglat. En positiv överraskning mao men långtifrån någon höjdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.