Sleuth

11 april, 2011

Sleuth (på svenska blev det Skuggspel) från 2007 är en remake av filmen Sleuth från 1972.

Den gamle klassikerregissören Joseph L. Mankiewicz åtog sig originalet (efter att ha gjort filmer som Cleopatra och Pysar och sländor) och när remaken skulle göras slog filmbolaget på stora trumman och lät den engelske Wallander – Kenneth Branagh – sitta i regissörsstolen.

Anthony Shaffers pjäs är förlaga och han skrev ihop filmmanuset alldeles själv till original-filmen. Till remaken blev självaste Nobelprisvinnaren Harold Pinter kontrakterad men inte fan hjälpte det.

I nya versionen spelar Michael Caine Andrew Wyke och Jude Law Milo Tindle. I gamla versionen spelade Michael Caine Milo Tindle och Laurence Olivier Andrew Wyke. Detta måste vara filmvärldens sätt att leka miljömedvetna och återanvända sopor.

Om jag vill se två personer som överspelar på liten yta och samtidigt talar ett högtravande och icke aktuellt språk då betalar jag hellre en femhundring och knallar iväg till Dramaten.

Ordet för dagen uttalas: [pretaŋʃø:´s].
Pretentiös.

{ 4 comments… read them below or add one }

filmitch april 11, 2011 kl. 21:35

Ljuvligt att läsa. Jag stängde av eländet efter ca 40 minuter så länge orkade jag. Dramaten – nej tack, det är roligare att läsa om de anställda där än att se dom.

Svara

f i f f i april 12, 2011 kl. 06:26

filmitch:
Jag säger som Just D: "Hur E D möjligt, jag frågar mig gång på gång".

Hur är det praktiskt MÖJLIGT att göra nåt så jävulskt dåligt med det råmaterialet? Snacka om skit bakom spakarna.

Svara

Sofia april 12, 2011 kl. 11:58

Haha, otroligt underhållande! Betala 500 spänn för att se pretentiöst skräp istället för att hyra en pretentiöst skräp för 20, DET är pretentiöst ;D

Svara

f i f f i april 12, 2011 kl. 12:00

Sofia:
That´s me! 😉
Pretentiöst dravel ska ses live med dyr biljett i fickan och rödvin i pausen.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: