INSIDE

Det finns tre hyperblodiga franska slasherfilmer som såna som jag borde ha sett: Martyrs, Frontier(s) och Inside.

Dom första två har jag betat av med tveksamt resultat och nu var det dags för den sista och jag gjorde alldeles omedvetet precis som man ”ska”, nämligen sparade det bästa till sist.

Sarah är gravid när hon och hennes man råkar ut för en trafikolycka och maken dör. Att hon inte stryker med själv är i det närmaste oförståeligt för hon ser inte vidare värst levande ut där hon sitter i bilen.

Fyra månader senare är det inga öppna sår i ansiktet längre, bara ärr. Det är sista bebiskollen innan förlossningen och morgonen därpå ska hon bli igångsatt om värkarna inte satt igång. Hon går hem ensam till sitt tomma hus i vetskapen om att det är den sista vanliga natten i hennes liv.

Men så jävla vanlig blir den inte. Allt annat än. En totalgalen kvinna tar sig in i huset och Sarahs absolut värsta mardröm börjar – och den här gången är det en hon inte kan vakna upp ifrån.

Satan säger jag. Satan alltså! Jag var inte kaxig direkt när jag satt i soffan uppkrupen i ett hörn och tittade på den här. Det var ingen lunch i närheten, inte en kaffekopp eller ens ett ÄPPLE, det var jag och mina nerver och that´s it.

Inside har precis det jag efterlyste när jag såg Frontier(s): en huvudrollsinnehavare som jag bryr mig om och en handling som jag kan känna igen mig i. I alla fall graviddelen av det hela.

Det här är INTE en film jag skulle rekommendera till någon tjej med en bebis i magen, se Rosemary´s baby hundra gånger om istället. Inside är sjukt läskig, den är rent av ÄCKLIG bitvis och sätter jag mig in i Sarahs situation så är den dessutom vidrigt sorglig. Hade jag sett den här filmen i välsignat tillstånd hade jag behövt lugnande medicin efteråt.

 

I avsnitt 8 av filmpodden Snacka om film pratar jag mer om den här filmen – och en massa andra härliga skräckisar. Klicka här för att komma till hemsidan.

.

.

6 svar på ”INSIDE”

 1. Härligt Fiffi. Roligt att du gillade den. Även jag satt i soffan och vred mina händer i ångest. Fick ta en paus för lite kaffe för att orka med. Kanske en film att visa på BB 😉

 2. filmitch:
  Det var länge sedan jag blev så rädd faktiskt. Speciellt under första halvan av filmen när hon går runt i huset och fotar med blixt för att hon anar att nån är där inne…. Huuuua.

  Men att visa den på BB? Nooooooowaaaay!

 3. Fiffi: Kul att du gillade den! En kvinna är ju alltid mer utsatt i en skräckfilm. Speciellt en gravid kvinna som ju inte bara har sitt eget liv att skydda. Och eftersom du har varit gravid så kan du ju relatera till sånt.

 4. Micke:
  Ja det var betydligt lättare att sätta sig in i hennes situation än tjejerna i Martyrs och Frontier(s).

 5. Ohhh, spännande! Nu vet jag ju också i vilken ordning jag ska ta dem — thanx! Kanske får spara till en riktigt solig och fin sommardag 😉

 6. Sofia:
  Behåll taklampan tänd och hyr in en tandläkarspotlight när du ändå håller på för den här filmen ses med fördel runt lunch en solig dag i juli med full belysning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.